Prethodni članak
Sljedeći članak

Bedekovčanin Mihaljinec iako "nedostupan" policiji, pojavio se na sudu!

Stjepan Mihaljinec je nazočio glavnoj raspravi, očitovao se o optužnici, a zatim bez smetnje napustio Županijski sud.
U


Stjepan Mihaljinec je nazočio glavnoj raspravi, očitovao se o optužnici, a zatim bez smetnje napustio Županijski sud.

U utorak je Županijskim sudom u Zagrebu »prošetao« Stjepan Mihaljinec Brko (45) za kojim je, zbog organiziranja međunarodne mreže švercera droge i oružja, taj isti sud prije nepuna dva tjedna, 19. siječnja, raspisao tjeralicu i koji je od tada nedostupan policiji i Sudu.

Mihaljinec je u Zagrebu nazočio glavnoj raspravi u postupku u kojem ga se tereti za drugo, manje djelo posjedovanja droge, očitovao se o optužnici, a zatim bez smetnje napustio zgradu Županijskog suda.

Dvije sudnice u kojima se vode ova dva postupka nalaze na samo desetak metara jedna od druge.
Za Mihaljincem policija i dalje službeno traga.

Protiv Stjepana Mihaljinca Uskok je podignuo optužnicu u kojoj ga se tereti da je uz Zvonka Lukića Bajicu (35) bio organizator skupine 10 osoba koje su na području bivše Jugoslavije prikupljale vojno oružje, streljivo i eksplozive te ih švercale u Nizozemsku, gdje su ih prodavale na crnom tržištu ili mijenjala za veće količine sintetske droge.

Među oružjem koje je zaplijenjeno kod devetorice uhićenih bilo je vojnih snajpera, kratkih strojnica, pištolja, revolvera te veća količina eksploziva. U zamjenu za ovo oružje od svojih nizozemskih partnera dobili su najmanje 100.000 tableta ecstasyja, nekoliko kilograma amfetamina te oko kilogram kokaina.

Paralelno s uhićenjima u Hrvatskoj, nizozemska je policija u Rotterdamu uhitila Kewina Blawa, Jozefa Rohenena, Joea Coenena te državljane BiH Nasera Jusića i Miralema Memovića, koji su tajno snimljeni kako razgovaraju s Mihaljincem i Lukićem. Uhićenje je jedino uspio izbjeći prvooptuženi Lukić, koji je od početka istrage nedostupan i za kojim je raspisana tjeralica.

Protiv Mihaljinca je na Županijskom sudu u Zagrebu pokrenut i manji postupak u kojemu ga se tereti za posjedovanje 60 tableta ecstasyja i nedopušteno držanje vatrenog oružja.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook