Prethodni članak
Sljedeći članak

„Baruni” održali redovnu izbornu skupštinu

U subotu, 22. ožujka 2014. godine održana je redovna izborna skupština Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun”


U subotu, 22. ožujka 2014. godine održana je redovna izborna skupština Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun. Skupština je održana u Maču u nazočnosti četrdesetak članova Udruge i gostiju iz prijateljskih udruga s područja županije.

Skupštinu su nazočili i župan Željko Kolar, predsjednica Skupštine Krapinsko–zagorske županije Vlasta Hubicki, načelnik Policijske uprave Krapinsko–zagorske Jakob Bukvić i zamjenik načelnika Željko Sugnetić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Mače i drugi uvaženi gosti.

Članovi i gosti su upoznati s radom Udruge u protekle dvije godine od osnutka Iznijeto je izvješće o radu Udruge u 2013. godini te plan rada za 2014. godinu i projekcije za naredne dvije godine. 2013. godine proveli smo niz aktivnosti i projekata kojima je bio cilj promicanje istine o Domovinskom ratu i ratnom putu Specijalne jedinice policije Barun, druženje članova i njihovih obitelji, pružanje međusobne pomoći, suradnja s drugim udrugama, rad s mladima i niz drugih. Udruga je djelovala i na humanitarnom planu.

Izabrani su članovi radnih tijela Udruge (predsjednik, predsjedništvo, tajnik, nadzorni odbor i sud časti) koji će voditi Udrugu u narednom dvogodišnjem mandatu. Nije bilo većih promjena te će gotovo isti sastav voditi Udrugu u narednom razdoblju od dvije godine. Za predsjednika je ponovo izabran Josip Mirt.

Jednoglasno je usvojena izjava o potpunoj depolitizaciji Udruge. Pojavila se potreba za isto kako bismo javno iskazali princip ne svrstavanja uz bilo koju političku opciju ili stranku a kako bismo zadržali neovisnost i kredibilitet Udruge, njenog vodstva i svih članova.

Nazočnima su se obratili uvaženi gosti koji su redom izrazili zadovoljstvo viđenim i prezentiranim, zaželjeli Udruzi i njenim članovima puno uspjeha u narednom razdoblju i ponudili pomoć ukoliko ista bude potrebna.

Prije same Skupštine odali smo počast za sve poginule branitelje kod centralnog križa na mjesnom groblju u Maču te na grobu našeg ratnog kolege Branka Jagića.

Nakon službenog dijela Skupštine pripremili smo domjenak za sve nazočne te druženje članova i gostiju do kasnih noćnih sati.

Udruga nastavlja s dosadašnjim aktivnostima osnažena bez rezervnom podrškom svojih članova i gostiju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook