Prethodni članak
Sljedeći članak

Baka Slavica: "Snaha je ostavila troje unučadi, muž mi teško bolestan! Očajna sam!"

APEL ZA POMOĆ: Ljudske sudbine zaista su nekad tužne i teške. Upravo na jednu takvu naišli smo i mi. Gospođa Slavica Šimag zavapila je za pomoć, ali ne radi sebe nego radi svojih unuka


Ljudske sudbine zaista su nekad tužne i teške. Upravo na jednu takvu naišli smo i mi. Gospođa Slavica Šimag zavapila je za pomoć, ali ne radi sebe nego radi svojih unuka.

'Zašto nas mama ne voli?

Njena potresna priča započela je prije mjesec i pol dana. - Snaga je otišla raditi, kao i svakog dana. No kući se s posla nije vratila. Poslije nam je javila da je otišla s ljubavnikom u Čakovec. Zamislite, ostavila je troje male djece - s tugom u glasu počela je Slavica svoju priču.

Čitavo vrijeme posjeta obitelji oko nas su veselo trčkarala tri znatiželjna i vesela dječaka skakutali su oko nas. Trogodišnjem Domagoju, petogodišnjem Lovri i šestogodišnjem Dominiku jasno je, koliko je to moguće s obzirom na njihove godine, da ih je mama ostavila, ali nije im jasno zašto.

- Znali su me pitati 'Baka, a zakaj mama nas ne voli?' . I kaj da velim unucima kad smo svi ostali šokirani kad je snaha otišla? Da smo barem bili loši prema njoj  - kroz suze nam je rekla brižna baka.

No njenim nevoljama tu nije kraj. Muž Branko boluje od raka koji opasno metastazira, pa je značajna količina novca i njemu potrebna za liječenje. Sin Radovan, koji inače radi u Regeneraciji doživio je nezgodu na radu i ide na terapije. Slavica kaže da su od socijalne pomoći dobili nešto novaca od čega su kupili namirnice da djeca ne bi bila gladna, ali troškovi su mnogo veći i od dječjeg doplatka i od te jednokratne pomoći.

- Penzije su male, ali to znate i sami. Muž i ja plaćamo i hipoteku jer smo izvadili kredit kako bi sinu i snahi kupili zemlju i pomogli napraviti kuću.  Najgore mi je kad djeca ujutro dođu k meni i pitaju me kaj budem im pripremila za doručak, a ja ne znam kaj da im odgovorim jer jedva imam za kruh - dodala je Slavica.

Poziv u pomoć!

Kaže, očajna je i ne zna kako dalje. Djeci treba i hrana i odjeća, a uskoro će i zima što znači da treba nabaviti drva, ali peć jer ova je dotrajala.

-Imam mali vrtek i nekaj domaćih životinja, ali od toga se nemre živeti. I ja sam bolesna, imam problema s tlakom i pijem puno tableta - rekla je Slavica pokazujući na vrećicu prepunu lijekova i tableta. No, kako sama kaže, ništa je ne boli toliko kao činjenica da je unuke njihova vlastita majka napustila i za njih ne pita.

- Ničiji život nije savršen. Ničiji brak nije savršen. Ja sam se sa svojim mužem godinama borila i radila da napravimo kuću, da si nešto privrijedimo. Ali ostaviti djecu, to mi nije jasno i to je neoprostivo! Ona jednostavno više ne želi čuti za djecu - istaknula je baka. Dodaje, bilo joj je teško obratiti nam se za pomoć, ali drugi izlaz nije vidjela.

Zato dragi čitatelji, sjetite se da se dobro uvijek dobrim vraća i pomozite ovim dječacima i obitelji ako ste u mogućnosti bilo hranom, bilo odjećom, bilo novčanim prilogom.

Javiti se možete u našu redakciju na broj telefona 049/503-444 ili na e-mail [email protected] te gospođi Slavici na broj 099/517-6015.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook