Prethodni članak
Sljedeći članak

200 tisuća kuna obrtnicima i poduzetnicima

U Konferencijskoj dvorani Krapinsko – zagorske županije potpisan je Ugovor o sufinanciranju promocije gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije sa Hrvatskom gospodarskom komorom


U ponedjeljak 31.03.2014. godine u Konferencijskoj dvorani Krapinsko – zagorske županije potpisan je Ugovor o sufinanciranju promocije gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Krapina i  Ugovor o isplati potpore  za nastupe na gospodarskim sajmovima sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije.

Ovim ugovorima Krapinsko – zagorska županija Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijska komora Krapina i Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije osigurala je 200 000 kuna (svakoj po 100 000) u svrhu promocije gospodarstvenika, te njihovih nastupa na regionalnim, specijaliziranim i međunarodnim sajmovima te sudjelovanja poslovnih delegacija gospodarstvenika s područja KZŽ . 

Na potpisivanju su nazočni bili župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, u ime  Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina, predsjednik, Vid Šanjug i direktorica županijske komore, Sanja Mihovilić, a u ime Obrtničke komore KZŽ  nazočni su bili predsjednik, Davor Pleško i tajnica Obrtničke komore,  Renata Vranić.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Vid Šanjug obratio se nazočnima i zahvalio Krapinsko – zagorskoj županiji na prepoznavanju potreba gospodarstva i  potrebe sudjelovanja tvrtki na sajmovima. Takav oblik prezentiranja gospodarstva izuzetno je važan kao i suradnja sa Njemačkom i  Austrijskom gospodarskom komorom. Osnovna ideja je da gospodarstvo KZŽ bude prisutno na stranim tržištima, a prije svega europskom tržištu, a ovime se nastavlja dobra tradicija. Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško istaknuo je kontinuirano dobru suradnju sa Krapinsko – zagorskom županijom i pohvalio ovakvu inicijativu.

Ulaskom u EU otvorile su se nove mogućnosti za naše poduzetnike, a promocija na stranom tržištu doprinosi plasiranju kvalitetnih proizvoda. Na kraju se obratio i župan Krapinsko – zagorske županije, Željko Kolar, te istaknuo da je cilj Krapinsko – zagorske županije prije svega ulagati i pomoći gospodarstvu i gospodarstvenicima. Za 2013. Godinu KZŽ je u proračunu osigurala 100 tisuća  kuna za pomoć gospodarstvenicima za nastup na sajmovima i ta sredstva iskoristilo je 5 gospodarskih subjekata.

Mini mljekara Veronika d.o.o. za Novosadski poljoprivredni sajam i Pomurski sajam, Slovenija,  Straža plastika d.d. za Drinktec München, ZHM Horvat d.o.o. European Seafood Exposition Brussels, EL-SET d.o.o., Global automative component and supplieers Stuttgart i Zagorka d.o.o.  za nastup na sajmu Fire places salon Moskva 2013.. Za 2014. godinu osigurano je 200 tisuća kuna i ovim ugovorima sredstva se daju na raspolaganje Obrtničkoj komori KZŽ i Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijska komora Krapina koje će sredstva proslijediti poslovnim subjektima. Za sljedeću proračunsku godinu župan je najavio povećanje sredstava za nastupe na inozemnim sajmovima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook