Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog nogometa Grad Krapina traži pomoć saborskih odbora

Autor: Ivančica Jurčević Grad Krapina službenim je dopisom od Odbora Hrvatskog sabora mjerodavnog za lokalnu samoupravu


Autor: Ivančica Jurčević

Grad Krapina službenim je dopisom od Odbora Hrvatskog sabora mjerodavnog za lokalnu samoupravu zatražio da im se odgovori imaju li vijećnici u Gradskom vijeću pravo na imunitet.

Naime, predsjednika Općinskog vijeća Grada Krapine, njegovog zamjenika te nekolicinu vijećnika krajem lanjske godine obilazila je krimpolicija te ih ispitivala pod kojim su uvjetima donesene odluke o otpisu duga. Policiju je zanimalo je li ih netko prisilio ili neposredno utjecao na njihovu odluku.

Gradsko vijeće je u lipnju 2003. donijelo odluku o otpisu nenaplativnih potraživanja od Doma zdravlja Krapina i Nogometnog kluba Zagorec.

Nalazom državne revizije utvrđeno je da nenaplativa potraživanja nisu nezakonito otpisana te da vijećnici nisu donijeli protuzakonitu odluku. Ispitivanje policajaca u Gradu Krapini smatraju neosnovanim i protuzakonitim te od mjerodavnih saborskih odbora traže tumačenje zakona.

Općinsko državno odvjetništvo Krapina primijetilo je u nalazu revizije stavku o otpisu duga, pa je zbog povećeg iznosa na teren upućena policija. Gradsko je vijeće Domu zdravlja otpisalo pozajmicu od 399.604 kuna, a NK Zagorcu 575.641 kuna. Otpisana su i potraživanja po kamatama od 296.544 kuna.

Pozajmice su grijeh tadašnje vladajuće garniture, a dug je pao u zaborav nakon što su u Gradu shvatili da to nikada neće moći napatiti. Bivši NK Zagorec je propao.

Osnovan je novi klub koji je promijenio ime u Zagorec 1919. Nova uprava spasila je i poslovanje Doma zdravlja, pa je ustanova prerasla u Županijski dom zdravlja. S obzirom na to da je državna revizija Gradu savjetovala da taj dug otpiše, sve je po zakonu.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Sport"

Facebook