Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočka Mladost započela pripreme


Nakon jedne zaista turbulentne sezone u kojoj su dosegli i vrh i dno, igrači i Uprava zabočke Mladosti krenuli su u pr



Nakon jedne zaista turbulentne sezone u kojoj su dosegli i vrh i dno, igrači i Uprava zabočke Mladosti krenuli su u pripreme za novu sezonu. Pred početak treninga igračima se prvo obratio predsjednik Tihomir Borovčak koji im je zaželio dobrodošlicu i uspješne pripreme, nakon njega kratko je govorio tajnik Alojz Buzjak, da bi najdužu govorničku dionicu imao trener Zoran Smiljanec.

On se kratko osvrnuo na prošlu sezonu, ali i naznačio da klub kreće u novu priču koja će biti sasvim drugačija od prošlosezonske. Smiljanec je iznio i plan priprema. Do 29. kolovoza i prvog kola prvenstva protiv Tekstilca, Mladost će odraditi 20 treninga, odigrati šest pripremnih utakmica i sudjelovati na dva turnira. Prvi pripremni ogled očekuje ih već 29. 7. u Brdovcu, 31. 7. očekuje ih turnir u Velikom Trgovišću, 6. 8. Zrinski u Zaboku, 8. 8. Kraljev vrh, 12. 8. Laduč, 15.-16. 8. turnir na Brezovi, 19. 8. Šparta i generalka će biti 22. 8. protiv Podsuseda u Zagrebu.

Ambiciozan plan koji dozvoljava tek minimalna odstupanja. Na prvo okupljanje odazvali su se sljedeći igrači: Srećko Tisanić, Mate Fio, Marko Piljek, Mario Golubić, Ilija Andabak, Tomislav Rafajec, Marko Tkalčević, Ivica Vančina, Adrian Horvat, Stjepan Mihaljinec, povratnik iz Tondacha Tomislav Sente, te prinove Željko Zebec i Tomica Junković.

O Zebecu zaista ne treba trošiti puno riječi. Radi se o jednom od najboljih veznih igrača na ovim prostorima koji će svakako biti od velike koristi Mladosti. Iako mu je tek 17 godina Junković imponira mirnoćom i kvalitetom i sasvim je sigurno da će i on biti pojačanje za ovu momčad. Zbog obaveza na prvom treningu nisu bili Vančina, J. Tisanić, Škrec i također novopridošli iskusni vratar Tondacha, Davor Piljek, koji će čuvati leđa Rafajcu, a ujedno će biti i trener vratara svih uzrasta u klubu.

Mladost je vrlo blizu dogovora s bivšim mladim igračem Intera i Maksimira, Filipom Petrišićem, a kadar momčadi mogao bi se povećati za još 3-4 kvalitetna igrača. U ovom trenutku odlaskom Iskrića najveća je potreba za napadačem, a svakako su dobrodošli mladi igrači ispod 22 godine.

Uskoro starta i omladinski pogon

Nakon seniora vrlo će brzo s treninzima početi i omladinski pogon. U ponedjeljak 3. kolovoza u 19 sati startaju kadeti i juniori, a već u utorak 4. kolovoza s početkom u 17,30 sati startaju mlađi pioniri i pioniri. Limači i zagići s treninzima počinju u četvrtak 6. kolovoza u 18 sati, kada počinje i škola za vratare za sve uzrastne kategorije u klubu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook