Prethodni članak
Sljedeći članak

Janica Kostelić: "Saša Tršinski bit će bolja nego ja'

'Saša Tršinski je odlična. Cura jako marljivo radi, sposobna je, spretna i zagrižena za skijanje. Bit će bolja nego ja', otkrila je Janica Kostelić uoči uoči dugoočekivanog sljemenskog spektakla.


Nekad neprikosnovena vladarica svjetskog skijanja, danas jedna od najvećih ikona hrvatskog sporta Janica Kostelić, osvrnula na uspjehe svog brata Ivice uoči slalomske utrke na Sljemenu.

"Ivica me može stići i prestići. Zapravo, to bih jako voljela. Sigurno je više toga zavrijedio svojim radom nego što sam zavrijedila ja", otkrila je Janica koja je u karijeri 30 puta stajala na naviše postolju dok je Ivica taj uspjeh ponovio 20 puta.

"Ma ne govorim to iz kurtoazije, muška konkurencija je puno jača nego ženska i baš zato su njegovi uspjesi sasvim sigurno veći. Voljela bih da Ivica osvoji to Sljeme, pa ipak je to naš brijeg. Kao što je Austrijancima san pobijediti u Schladmingu, tako je i nama san slaviti na 'Crvenom' spustu", nadodala je.

Po prvi put otkako se održava slalomska utrka na Sljemenu, Hrvatska neću imati svoju predstavnicu u ženskoj konkurenciji.

"Žao mi je zbog toga, ali eto, neke stvari su se poklopile. Nika i Ana više ne skijaju, Sofija se ozlijedila, a ostale cure su još mlade. Ali imamo jako puno talentiranih djevojaka, vidjet ćete", istaknula je Janica i otkrila svog favorita:

"Petnaestogodišnja Saša Tršinski je odlična. Cura jako marljivo radi, sposobna je, spretna i zagrižena za skijanje. Bit će bolja nego ja!", zaključila je za 24sata.

Još članaka iz "Sport"

Facebook