Prethodni članak
Sljedeći članak

Mamurluk, kako to grdo zvuči - Kinezi imaju novi lijek!

Svi jako dobro znamo da je najbolji lijek protiv mamurluka šalica jake kave, sirutka, rasol ili jedna kratka...


Svi jako dobro znamo da je najbolji lijek protiv mamurluka šalica jake kave, sirutka, rasol ili jedna kratka...

Dobro, nitko ne zna savršen lijek za mamurluk, no kineski su znanstvenici nedavno došli do novog rješenja za ovu nevolju – gaziranih sokova na bazi limuna!

Gazirani sokovi koji sadrže limun i limetu mogli bi biti ključ za liječenje mamurluka, jer pomažu tijelu da brže preradi alkohol - navodi se u studiji kineskih znanstvenika koju prenosi dailymail.co.uk.

Kineski su znanstvenici tijekom ovog istraživanja ispitali 57 pića, uključujući biljne čajeve i gazirane napitke, i na kraju zaključili da pića koja sadrže limun i / ili limetu imaju najbolje učinke!

Istraživači su odlučili ispitati što uzrokuje mamurluk i utvrdili da više od samog alkohola, glavobolju i mučninu uzrokuje proces kojim tijelo probavlja alkoholna pića. Otkrili su i da biljni čajevi čak produžuju vrijeme trajanja mamurluka, dok bezalkoholna pića s limunom pomažu da se alkohol brže metabolizira.

Eto, ako je vjerovati najbrojnijoj naciji na svijetu, sljedeći put kad krećete u noćni provod, ne zaboravite u kuhinji ostaviti i par limuna i mneralnu vodu za jutarnju domaću antimamurluk limunadu!

Hm, ne znamo da smo vas baš uvjerili, ali ako litra vode i sendvič prije spavanja nisu urodili plodom - vrijedi pokušati!

Autor: Punkufer.hr

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook