Prethodni članak
Sljedeći članak

Započele svečanosti 37. Tjedna kulture, zabave i športa

Koncertom puhačkog orkestra «Ivo Tijardović Regeneracija» iz Ciglenice Zagorske na Trgu hrvatske kraljice Jele


Koncertom puhačkog orkestra «Ivo Tijardović Regeneracija» iz Ciglenice Zagorske na Trgu hrvatske kraljice Jelene u Svetom Križu Začretju započele su 37. po redu svečanosti Tjedna kulture, zabave i športa.

Središnje događanje Tjedna kulture je festival pjevača amatera «Prvi glas Zagorja», čiji pobjednik stječe pravo nastupa na Krapinskom festivalu. Inače, kroz «Prvi glas Zagorja» u proteklih 36 godina prošlo je i afirmiralo se mnogo pjevača, od kojih su neki poput Tomislava Mužeka i Barbare Othman, postigli zapažen uspjeh i izvan granica Hrvatske.

Tako će se ove godine za nagradu publike i stručnog žirija, kojeg je predsjednik Viktor Crnek, boriti 21 «glas» iz Varaždina, Jastrebarskog, Pušće, Zaprešića, Čakovca, Ivanca, Krapine, Velike Gorice i Svetog Križa Začretja.

Iako nije navedena u programu, na festivalu će nastupiti i mlada Kristina Iveković, prvi ženski glas Zagorja

Novost ovogodišnjeg Festivala je to da će svi natjecatelji nastupiti dvije večeri, prve sa kajkavskom, a druge sa zabavnom pjesmom, a deset najboljih iz obje večeri nastupit će u subotu 27. kolovoza u finalu. Finalna večer, ako to dozvoli vrijeme, ove bi se godine trebala po prvi puta održati na središnjem svetokriškom trgu, a nakon toga nastupit će gosti večeri, popularni Baruni.

Sport i zabava

Tijekom svih osam dana, kako i govori samo ime manifestacije, goste očekuje bogat kulturni, sportski i, posebno, zabavni program. Uz tradicionalni mininogometni noćni turnir, koji se održava od ponedjeljka do petka, najatraktivniji sportski događaj zasigurno će biti nogometni derbi u kojem će dečki iz domaćeg Jedinstva u ponedjeljak od 17,30 sati ukrstiti kopačke sa zagrebačkim Dinamovcima.

Događaj kojeg smo već ranije najavili, a koji će obilježiti ne samo ovogodišnji Tjedan zabave, kulture i športa, već i budućnost, kako Svetog Križa Začretja, tako i čitavog Zagorja, jest otvorenje Vinoteke «Kapljica», koju je svetokriška Udruga vinara i vinogradara uredila u «Staroj školi» kao dio projekta «Marketinška priprema zagorskih vina za nastup na tržištu».

Tako će ove subote, nakon otvorenja manifestacije, svetokriški vinari otvoriti vrata svoje vinoteke i, naravno, svoje butelje za sve posjetitelje, kojih se, kao i svake godine, očekuje na tisuće.

Detaljan program događaja na Tjednu kulture, zabave i športa

Još članaka iz "Događanja"

Facebook