Prethodni članak
Sljedeći članak

Prezentiran projekt novog ustroja policijskih postaja

U Policijskoj postaji Krapina održana prezentacija pilot projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama treće kategorije.


U Policijskoj postaji Krapina održana prezentacija pilot projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama treće kategorije.

Prezentaciji koju je vodio voditelj Službe policije Josip Janžek bili su prisutni župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Jakob Bukvić, te gradonačelnici načelnici općina i gradova koji se nalaze na područjima koje sigurnosno pokrivaju policijske postaje koje ulaze u pilot projekt, a to su policijske postaje Klanjec, Pregrada, Donja Stubica i Zlatar Bistrica, te Postaja prometne policije Krapina.

Ovaj pilot projekt započeo je u ožujku prošle godine u četiri policijske postaje III. kategorije u Republici Hrvatskoj, među kojima je bio i Zabok. Provođen je u razdoblju od tri mjeseca, a nakon što se pokazao uspješnim intencija je da se provede i u ostalim policijskim postajama treće kategorije u narednih šest mjeseci.

Glavni ciljevi projekta su, uz ostalo, promijeniti negativan omjer rukovoditelja u odnosu na izvršitelje policijskih poslova u policijskim postajama, povećati broj policajaca na terenu, omogućiti veću fleksibilnost u organizaciji policijskih poslova, a sve uz smanjenje troškova i veću učinkovitost.

Predstavnici lokalne samouprave su bili zadovoljni projektom te predložili da se uredovno radno vrijeme u određene dane produlji, kako bi usluge mogli koristiti i građani koji rade do 16 sati.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook