Prethodni članak
Sljedeći članak

Motoristi oprez! Najranijivija ste skupina u prometu, a za policiju – „prioritet”

Nadzor mopedista i motociklista bit će jedan od ovogodišnjih prioriteta prometnika, najavila je policija uoči proljetnog otvorenja sezone vožnje na dva kotača


Nadzor mopedista i motociklista bit će jedan od ovogodišnjih prioriteta prometnika, najavila je policija uoči proljetnog ovorenja sezone vožnje na dva kotača.

U policiji podsjećaju da motoristi ne bi trebali olako shvaćati opasnosti u prometu. Moraju razumjeti da su njihovi oktanski ljubimci s dva kotača, kao i sva druga vozila, „opće opasna sredstva”, samo što su posljedice nesreća na njima u pravilu teže ozljede ili smrt.

Vozači mopeda i motocikala su prema policijskim podacima sami skrivili većinu najtežih nesreća u kojima su sudjelovali, a najčešći uzrok bila je brzina. Oni su ujedno jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

Nakon brzine motoristi najčešće stradavaju jer ne nose zaštitne kacige, ali i zato što im drugi vozači oduzimaju prednost.

Gledajući statistike najčešće greške i prekršaji vozača ostalih vozila koje ugrožavaju motoriste su neprovjeravanje mrtvog kuta, skretanje bez „žmigavca”, oduzimanje prednost na raskrižju te neoprezno otvaranje vrata.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook