Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlasnik bivše Tehnomehanike postao je ‘tražena roba’

Darko Petričević zbog neisplate plaća u kaznenom postupku


Zagrebački poduzetnik Darko Petričević, vlasnik nekadašnje Tehnomehanike iz Marije Bistrice ima zakazanu raspravu 16. travnja kod Općinskog suda u Zlataru jer je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo kazneni postupak.

Nekolicina radnika koji su radili u Petrakomu, jednoj od nekoliko registriranih tvrtki na adresi bivše Tehnomehanike, Petričevića je prijavilo zbog neisplate plaća. Osim toga, na istom sudu u Zlataru protiv njega postoji još jedan kazneni predmet, a nekoliko ih se obrađuje i u Zagrebu. O čemu je riječ pokušali smo istražiti jer nam se nakon teksta u Večernjem listu pod naslovom “Adresa Tehnomehanike danas služi tek za otvaranje novih tvrtki”, javilo više čitatelja.

 Ne mogu dati informacije

Petričevićem se bavi i inspekcija rada, ali iz Državnog inspektorata su odgovorili da “sukladno ograničenjima koja proizlaze iz propisa o vođenju upravnih, prekršajnih ili kaznenih postupaka, nisu u mogućnosti dati informacije”. Međutim, sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu odgovara kako se protiv Petričevića vodila istraga zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju kao i protiv tvrtke Vemos.

Istraga je dovršena 2011. godine i spis je dostavljen ODO-u, iz kojeg su pak izvijestili da je “postupak i dalje u tijeku, obzirom da je zatražena dostava podataka od drugih relevantnih tijela”. Jedan od bliskih suradnika ovog poduzetnika koji je Vemos napustio krajem 2011. godine, nije dobio 13 osobnih dohodaka.

Bilo je, kaže, radnika koji su ostali bez dvadesetak i više plaća, dok se mirovinsko osiguranje malo plaćalo, a malo ne. Petričević je danas na lošem glasu iako ga je 2009. godine CROMA proglasila za najboljeg projektnog menadžera.

Izgubio velike poslove

Tih godina, tvrde suradnici, imao je još velike zaključene poslove izvan Hrvatske koje je izgubio ili teško odradio. U međuvremenu je prodavao, ali i kupovao vrijedne nekretnine, a Marijom Bistricom kruže priče da je i bivša Tehnomehanika opet na prodaji.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Business"

Facebook