Vlasnik bivše Tehnomehanike postao je ‘tražena roba’

Autor: Večernji list/Zagorje.com objavljeno prije 1god 43 dana 13h 35min

Darko Petričević zbog neisplate plaća u kaznenom postupku

Email

Zagrebački poduzetnik Darko Petričević, vlasnik nekadašnje Tehnomehanike iz Marije Bistrice ima zakazanu raspravu 16. travnja kod Općinskog suda u Zlataru jer je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo kazneni postupak.

Nekolicina radnika koji su radili u Petrakomu, jednoj od nekoliko registriranih tvrtki na adresi bivše Tehnomehanike, Petričevića je prijavilo zbog neisplate plaća. Osim toga, na istom sudu u Zlataru protiv njega postoji još jedan kazneni predmet, a nekoliko ih se obrađuje i u Zagrebu. O čemu je riječ pokušali smo istražiti jer nam se nakon teksta u Večernjem listu pod naslovom “Adresa Tehnomehanike danas služi tek za otvaranje novih tvrtki”, javilo više čitatelja.

 Ne mogu dati informacije

Petričevićem se bavi i inspekcija rada, ali iz Državnog inspektorata su odgovorili da “sukladno ograničenjima koja proizlaze iz propisa o vođenju upravnih, prekršajnih ili kaznenih postupaka, nisu u mogućnosti dati informacije”. Međutim, sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu odgovara kako se protiv Petričevića vodila istraga zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju kao i protiv tvrtke Vemos.

Istraga je dovršena 2011. godine i spis je dostavljen ODO-u, iz kojeg su pak izvijestili da je “postupak i dalje u tijeku, obzirom da je zatražena dostava podataka od drugih relevantnih tijela”. Jedan od bliskih suradnika ovog poduzetnika koji je Vemos napustio krajem 2011. godine, nije dobio 13 osobnih dohodaka.

Bilo je, kaže, radnika koji su ostali bez dvadesetak i više plaća, dok se mirovinsko osiguranje malo plaćalo, a malo ne. Petričević je danas na lošem glasu iako ga je 2009. godine CROMA proglasila za najboljeg projektnog menadžera.

Izgubio velike poslove

Tih godina, tvrde suradnici, imao je još velike zaključene poslove izvan Hrvatske koje je izgubio ili teško odradio. U međuvremenu je prodavao, ali i kupovao vrijedne nekretnine, a Marijom Bistricom kruže priče da je i bivša Tehnomehanika opet na prodaji.

Izvor: Večernji list

Povezane vijesti

objavljeno prije 2 dana 22h 14min

Tijekom blagdanskog vikenda mirovali i kriminalci, zabilježeno samo šest kaznenih djela

Tijekom proteklog produženog blagdanskog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je šest kaznenih djela

objavljeno prije 10 dana 21h 34min

Policijski sažetak za protekli vikend

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je šest kaznenih djela..

objavljeno prije 10 dana 21h 40min

Dvoje ozlijeđenih prilikom prevrtanja automobila

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobili su vozač i suvozač kojima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zabok gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

objavljeno prije 15 dana 17h 33min

Dovršenje ceste Marija Bistrica - Kašina

Predstavnici Hrvatskih Cesta, župan KZŽ Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, kao i monsinjor Zlatko Koren složili su se da cesta vikendom ne može biti zatvorena

objavljeno prije 17 dana 22h

Policijski sažetak za protekli vikend

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je pet kaznenih djela...

objavljeno prije 20 dana 21h 21min

Napuhao 3.28 promila, a na zadnjem zadnjem sjedištu automobila našli mu i pušku

Napuhao 3.28 promila, a na zadnjem zadnjem sjedištu automobila našli mu i pušku

objavljeno prije 24 dana 22h 20min

Policijski sažetak za protekli vikend

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je sedam kaznenih djela

objavljeno prije 30 dana 21h 57min

Motoristi oprez! Najranijivija ste skupina u prometu, a za policiju – „prioritet”

Nadzor mopedista i motociklista bit će jedan od ovogodišnjih prioriteta prometnika, najavila je policija uoči proljetnog otvorenja sezone vožnje na dva kotača

objavljeno prije 31 dana 21h 5min

Vikend rekorder napuhao 2,12 promila

Ovog vikenda na području koje sigurnosno pokriva naša Policijska uprava provedena je preventivno–represivna akcija u prometu