Povodom Dana neovisnosti održan prijem branitelja, a na groblju u Krapini položeni vijenci i zapaljene svijeće

Autor

Oko 11. 500 branitelja s područja naše županije bilo je na ratištima diljem Hrvatske, a s posebnim se pijetetom treba sjetiti onih koji su svoje živote položili za Hrvatsku. Dužnost nam je brinuti o njihovim obiteljima i njihovoj djece – rekao je župan na prijemu

Danas je povodom proslave Dana neovisnosti i Dana branitelja Krapinsko – zagorske županije održan prijem za braniteljske udruge s područja naše županije te za predstavnike MUP –a. Tom je prilikom župan Željko Kolar rekao kako mu je čast što je mogao primiti braniteljske udruge i još jednom zahvaliti za sav doprinos u Domovinskom ratu. – Oko 11. 500 branitelja s područja naše županije bilo je na ratištima diljem Hrvatske, a s posebnim se pijetetom treba sjetiti onih koji su svoje živote položili za Hrvatsku. Dužnost nam je brinuti o njihovim obiteljima i njihovoj djece – rekao je župan čestitajući svima Dan neovisnosti te Dan branitelja Krapinsko – zagorske županije.


Okupljenima se obratio i zapovjednik 103. brigade Hrvatske vojske i načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić. Istaknuo je kako su i s tolikom godinama odmaka emocije vrlo jake i snažne. – Mi ove datume i praznike ne obilježavamo zbog nas samih nego zbog sjećanja na prošlost, na povijest i na one kojih više nema, a dali su najveći doprinos u stvaranju Hrvatske – naglasio je Miholić. Osvrnuo se i na donošenje novog Zakona o braniteljima za koji je rekao da se nada kako će u Saboru biti donesen konsezusom te da će braniteljima omogućiti ostvarivanje svih prava koja im pripadaju.


Nakon prijema na Gradskom groblju u Krapini kod centralnog križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na stradale, poginule i nestale u Domovinskom ratu. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je kako su zagorski branitelji sudjelovali na svim ratištima diljem Republike Hrvatske, a stanovnici općina i gradova uključivali su se u pomoć potrebitima i stradalima. Novi načelnik PU KZŽ Darko Car predvodio je delegaciju MUP –a na polaganju vijenaca. - Moja jedina poruka je da ne smijemo zaboravimo branitelje i one koji su dali svoje živote da bi mogli živjeti u slobodnoj Hrvatskoj – poručio je Car.


Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine izrazio je svoje zadovoljstvo što se brojne delegacije okupljaju u Krapini na obilježavanu svih značajnih datuma iz novije hrvatske povijesti. – Nadamo se da ćemo iduće godine ovaj dan obilježavati na mjestu gdje će biti podignut spomenik za sve poginule Zagorce u Domovinskom ratu – istaknuo je Gregurović.