'Najsuvremeniji stol za rađanje omogućuje majkama da rode u položaju koji im najviše odgovara'

Danas je Općoj bolnici Zabok uručen stol za porode vrijedan 189 tisuća kuna

Rodilište Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana bogatije je za najsuvremeniji stol za porode u Hrvatskoj vrijedan 189 tisuća kuna. Nabavljen je decentraliziranim sredstvima Krapinsko – zagorske županije, a riječ je o stolu koji omogućuje veću humanizaciju poroda. – Ovaj stol doprinijet će kvaliteti poroda jer se može podesiti u polusjedeći, čućeći ili ležeći položaj, ovisno o tome kako rodilji odgovara. Svaka majka je individua i tako joj pristupamo – rekla je Jadranka Šanjug, ginekologica i zamjenica ravnatelji.


Voditelj Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš istaknuo je kako ga posebno veseli što je ovaj stol došao u bolnicu baš kad obilježavaju Tjedan dojenja. – Nabava ovog stola daje nam dodatnu kvalitetu našoj usluzi, a već je poznato da nosimo prestižne titule rodilište prijatelj djece i rodilište prijatelj majki u sklopu čega se trudimo da majke i bebe budu čim zadovoljniji i sretniji pri boravku i izlasku iz rodilišta – rekao je doktor Fureš.

Uručenju stola prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek. – Ponosni smo na naše rodilište koje ove godine slavi 50. Rođendan. Riječ je o odjelu koji puno ulaže u stručnost, uvjete poroda i boravak majke i djece u rodilištu. Mi već nekoliko godina pomažemo u opremanju svih svojih zdravstvenih ustanova - naglasila je Petek dodajući kako naša županija uz istarsku jedina bilježi povećani broj poroda.