SASVIM NEOBIČAN RAZRED: Od 19 kumrovečkih prvašića u razredu čak tri para blizanaca

Autor

Prva slova i brojke ove kumrovečke mališane poučava učiteljica Mirjana Prtenjak koja u kumrovečkoj školi radi već 40 godina

U klupe kumrovečke osnovne škole Josipa Broza prošlog je tjedna po prvi puta sjelo 19 malih đaka prvaka. Ovaj simpatični razred poseban je po tome što ga pohađaju čak tri para blizanaca. Luka i Fran Iveković iz Risvice, Milena i Rok Dežmar iz Ravnog Brezja te Klara i Jurica Taboršak iz Plavića nerazdvojni su od rođenja, a to se nije promijenilo ni u školi gdje dijele klupe. Prijatelji u razredu sa simpatijama gledaju na kumrovečke blizance s kojima su se sprijateljili još proše godine u predškoli.

Prva slova i brojke ove kumrovečke mališane poučava učiteljica Mirjana Prtenjak koja u kumrovečkoj školi radi već 40 godina. Učiteljica Mirjana reklanam je da je u prijašnjim generacijama već podučavala blizance, ali da tri para u jednom razredu još nije imala. Ovoliko blizanaca rođenih na tako malom području u relativno kratkom vremenu, doista nije čest slučaj, a svima njima, kao i ostalim prvašićima želimo puno uspjeha u školskim danima koji su pred njima.