Kesteni, palačinke s gljivama i mlado vino oduševili Zabočane

Osim brojnih degustacija, održana su i predavanja o gljivama u organizaciji GD Medenka iz Zlatara i GD Maglen iz Oroslavja

Protekle je subote na prostoru Zabočke tržnice u organizaciji Old Choco House palačinkarnice, gljivarskih društava Maglen i Medenka, vinara Grozd i planinarskog društva Zagorske teze održana druga po redu manifestacija 'Vino, kesten, gljiva – Jesenka brija'. U nekoliko sati koliko je događanje trajalo, zainteresirani su mogli kušati vino zabočkih vinara, osladiti se pečenim kestenima koje su prikupili članovi Planinarskog društva Zagorske steze te saznati ponešto o gljivama. Naime, članovi Gljivarskog društva Maglen iz Oroslavja i Gljivarskog društva Medenka iz Zlatara organizirali su izložbu gljiva za koju je interes bio velik.

Okupljene je zanimalo više informacija o jestivim gljivama, a gljivari su im skrenuli pažnju da beru samo gljive koje poznaju dok one koje su im nepoznate neka ostave. Posjetitelji su mogli kušati i palačinke s gljivama kao i ukusne namaze od gljiva. Manifestacija 'Vino, kesten, gljiva – Jesenska brija' samo je jedna u nizu događanja koje se odvijaju na Tržnici Zabok. Naime, svake druge subote Tržnica Zabok postaje poprište druženja i degustacija raznih domaćih proizvoda što za cilj ima buđenje svijesti ljudi da kupuju domaće i provjereno zdrave proizvode na placu, a ujedno da se druže i zabavljaju.