Županijska cesta kroz Loborsko Završje zahtjeva hitnu rekonstrukciju

Autor mb

Uz zavoj kod Gljaja, u vrlo lošem stanju je i dio županijske ceste od Vinipotoka do Loborskog Završja gdje se nalaze i najkritičnije točke. Taj dio zahtjeva hitnu rekonstrukciju i sredstva za to bi se trebala naći- istaknula je Jembrih

Županijska cesta kroz Loborsko Završje

Pred završetkom su radovi na sanaciji mosta i proširenju križanja na županijskoj cesti u Vinipotoku, još preostaje asfaltiranje koje će se završiti na proljeće nakon završetka zimskih uvjeta. Investitor je Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorska županija, a investicija vrijedna 1, 07 milijuna kuna. U proširenje križanja krenulo se radi potrebe tvrtke Qdom koja izrađuje mobilne kućice i do sada po uskom križanju nije mogla ići sa šleperom.

ŽUC je proširio križanje na županijskoj cesti u Vinipotoku

Ovim proširenjem omogućeno je normalno prometovanje kamiona sa vangabaritnim teretom. Izvođač radova je MB Transgradnja iz Krapine, a rokovi za završetak radova probijani su par puta. Promet se za vrijeme radova odvijao uz pomoć semaforskih uređaja, uz naizmjenično propuštanje vozila slobodnim prometnim trakom, a prilikom postavljanja betonskim elemenata za most cesta se kompletno zatvarala za promet. Loborska načelnica Ljubica Jembrih rekla je kako je ovo hvalevrijedna investicija kojom se poslovnom subjektu omogućilo normalno poslovanje i prometovanje, ali i za buduće investitore u industrijskoj zoni. S obzirom da je proširen most i stavljen 'žablji poklopac' kroz ovu je investiciju riješen i problem poplava koje su se znale događati obiteljskim kućama na najnižim točkama u Vinipotoku. U tom dijelu je sudjelovala i Općina Lobor koja je financirala sanaciju dijela oborinske odvodnje. Prema riječima načelnice Jembrih, Općina Lobor Županijskoj upravi za ceste poslala je prioritete za 2019. godinu, a koje bi htjeli da se uvrste u sanaciju.

Županijska cesta prema Loboru puna je rupa
još uvijek se čeka rekonstrukcija zavoja na županijskoj cesti kod Gljaja

- To su rekonstrukcija zavoja na županijskoj cesti kod Gljaja, gdje je bilo i prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama. Po hitnom postupku smo 2017. krenuli u otkup zemljište, kako bi Županijske ceste krenule u rekonstrukciju tog opasnog zavoja, no to se nije dogodilo ni prošle godine, a prema odgovoru iz ŽUC-a, neće u rekonstrukciju ni ove 2019. Uz zavoj kod Gljaja, u vrlo lošem stanju je i dio županijske ceste od Vinipotoka do Loborskog Završja gdje se nalaze i najkritičnije točke. Taj dio zahtjeva hitnu rekonstrukciju i sredstva za to bi se trebala naći- istaknula je Jembrih. Od investicija u 2019. Županijska uprava za ceste planira sanaciju klizišta na županijskoj cesti u Vojnovcu Loborskom, kod kapelice. Prema informacijama iz ŽUC-a, izrađuje se glavni projekt za sanaciju zajedno s ugibalištem za autobusnu stanicu. Klizište je aktivno, svaki je danom sve veće i postoji mogućnost da cesta bude neprohodna za promet. Ovuda prolazi i školski autobus.

Županijska uprava za ceste za ovu je godinu najavila sanaciju klizišta u Vojnovcu Loborskom