Zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek nominirana za Ženu godine!

Autor zagorje.com

Prestižnu titulu dodjeljuje časopis Zaposlena

jasenka zlatar.jpg

I ove godine časopis 'Zaposlena'  održava izbor za Ženu godine. Kroz taj projekt, predstavlja žene koje su svojim radom posebno obilježile protekle godine.

Biraju ženu koja je u protekloj godini postigla profesionalno značajan uspjeh, zatim u medijima promovirala ženska prava kroz vlastitu profesiju, te nastojala utrti put svojim mlađim kolegicama. To su žene koje se obično nalaze i na stranicama tog časopisa, a sve u svrhu poboljšanja medijskog tretmana žena i otklanjanja stereotipnih uloga koje se najčešće ženama nepravedno dodijeljuju.

Među nominiranima je i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek koja je prva gradonačelnica u povijesti tog grada.

-Počašćena sam i sretna što sam nominirana za Ženu godine za 2019. Zahvaljujem časopisu Zaposlena što su prepoznali moj gradonačelnički rad u Zlataru uspješnim i vrijednim nominacije. Biti u društvu žena koje svojim obrazovanjem, karijerom, profesionalnim rezultatima i stavom svakim danom pridonose boljem društvu i pomiču granice definicije uspjeha za mene je velika čast i odgovornost. Ova nominacija obvezuje me da i dalje nastavim raditi jednakim entuzijazmom i energijom i da postavim nove ciljeve za buduće projekte u mojem gradu, za moje sugrađane i za moju stranku - rekla je Auguštan-Pentek. - Posebna mi je čast što je po prvi puta nominirana žena iz Zagorja, što sam se našla u krugu žena iz cijele Hrvatske, koje nisu nominirane sam u kategoeiji politike već iz raznih polja - dodala je.

Uz nju nominirane su poznata hrvatska voditeljica i urednica istraživačke emisije „Provjereno“ NOVA TV Ivona Paradžiković, doktorica Ana Barić te PR stručnjakinja Nina Išek Međugorac.

Tko je pobjednica, znati će se na svečanosti 16. srpnja.