Završila akcija darivanja krvi. Evo koliko je doza prikupljeno

Autor Zagorje.com
IMG_20240408_165851.jpg

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 419 doza krvi u drugom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 469 dobrovoljnih davatelja krvi, a 50 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 319 doza, u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 52 doze krvi i u akciji u Srednjoj školi Krapina 48 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 17 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su: Jurinjak Luka, Klasić Jasminka, Čajko Elena, Vučilovski Sara, Belačić Karlo, Svenšek Luka, Klarić Marko, Šimunić Josip, Fijačko Ivan, Belošević Mario, Horvat Luka, Ranogajec Dino, Sović Lovro, Škrlec Melita, Leško Niko, Hršak Erika i Vuzem Martin.

I u ovom ciklusu darivanja krvi imali smo darivatelje koji su krv dali 100 puta, a to su gospodin Haramina Željko iz  općine Petrovsko i gospodin Varjačić Mladen iz općine Đurmanec. Klub stotkaša GDCK Krapina sada broji 64 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom u ovom prvom ciklusu darivanja krvi u ovoj godini.

Organizatori zahvaljuju Restoranu „Zagorka“ Đurmanec i Srednjoj školi Krapina što su i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljuju svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su se nesebično odazvali na akcije te ih pozivaju na novi ciklus darivanja krvi koji se planira održati u srpnju 2024. godine.

09. svibnja 2024. godine bit će organizirana akcija darivanja krvi za žene, u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini, u vremenu od 14,00-18,00 sati. Pozivamo sve darivateljice i one koje to žele postati da se odazovu na navedenu akciju.