Započeli su radovi na energetskoj obnovi škole u Gornjoj Stubici

Autor jk

Rok za završetak je deset mjeseci

škola gornja stubica

Kako je bilo i najavljeno prilikom potpisivanja ugovora, početkom ovog tjedna započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica.

- Vrlo je važno i cilj je da se što više glavnih zahvata izvede u vrijeme ljetnih praznika dok nema nastave, a potom će se u suradnji sa školom naći optimalan način da se radovi nastave i kad počne nastava na jesen, upravo kako se nastava i dolazak djece u školu ne bi ometali - rekao je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Izvođač radova vrijednih 6.363.789 kuna je poduzeće Hidro Eko Futura iz Zagreba, s rokom za izvođenje od deset mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 7 milijuna 128 tisuća kuna, za što su dobivena bespovratna sredstva preko javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Iz EU fonda za regionalni razvoj dobiveno je 4,2 milijuna kuna te od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 1,9 milijun kuna, dok će Županija izdvojiti 970 tisuća vlastitih sredstava.

Provest će se toplinska izolacija vanjskih zidova te prema negrijanim prostorima na tavanu i potkrovlju, kao i izolacija krova, zamjena postojeće vanjske stolarije koja još nije zamijenjena, postavit će se mehanička ventilacija škole i dvorane te će se postojeća rasvjeta zamijeniti visokoučinkovitom. Sve s ciljem uštede energije od preko 70 posto te produljenjem životnog vijeka zgrade.