[ZANIMLJIVA IZLOŽBA] Bajkeri protiv nasilja u Galeriji izvorne umjetnosti

Izložba slika, poezije i starih motocikala Moto kluba Wild riders

Bikeri (4).JPG

Galerija izvorne umjetnosti u nedjelju je bila mjesto neobičnog događaja. Naime, u izložbenom prostoru viđene su slike na zidovima, čula se originalna pjesnička riječ, zvuci gitare i harmonike, ljepota pjevanja domaće popevke, a bili su izloženi i stari i dobro očuvani motocikli iz „kolekcije“ njihova restauratora, Zlatarščanina Tomislava Buntaka Cezija, rođenog 1939. godine. To je njegov omiljeni hobi, kojim se bavi puna četiri desetljeća. Među njegovim ljubimcima tridesetak je starih motocikala. Izložio ih je šest iz 1929., 1939., 1942., 1945.,1958. i 1961. godine, a privukli su veliku pozornost prisutne publike.

Neobično događanje organizirala je Udruga moto klub Wild Riders- Goldtown Hrvatsko zagorje odnosno njihov agilni počasni član Željko Špehar. Osim što se prihvatio zahtjevnog organizacijskog posla, njegovi su ga sugrađani upoznali i kao likovnog stvaratelja, samoukog slikara. Uz njegove radove galerijske zidove krase i slike još dvojice bajkera - Darka Domišljanovića iz Konjščine i Vladimira Šikića iz Zagreba. Obojica su motoristi koji u svojem likovnom izražavanju vješto koriste kist i boju, opredijeljeni za sakralne motive i pejzaže. K tome, Domišljanović je i pjesnik koji svoje stihove ispjevava kajkavštinom, ali i književnim standardom. Blizak mu je i haiku. Autor je zbirke „Iz kuta kavane“ . Za razliku od Domišljanovića, čije su stihove kazivali učenici zlatarske OŠ Ante Kovačića, slobodni motorist Šikić polazio je slikarski smjer u zagrebačkoj Školi primijenjene umjetnosti i iza njega pet je samostalnih izložbi.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek, a predstavio ju je predsjednik Udruge, Tomislav Papež iz Martinščine. Ljepoti događaja u Galeriji izvorne umjetnosti pridonijela su svojim nastupom dva mlada glazbenika, Zvonimir Bituh na gitari i Karlo Bukal na harmonici te ženska pjevačka skupina glazbene sekcije Dora KPD Zlatarjeve“. Izložba je otvorena do 26. svibnja i može se svakodnevno razgledati od 18 do 20 sati.