Zagorski 'specijalac' Luka najspremniji je policajac u čitavoj Hrvatskoj!

Autor ik

Ove godine natjecanje je nosilo naziv „Memorijal bojnik Davor Jović - Prvi za Hrvatsku 2018“, a na njemu je sudjelovalo 150 natjecatelja iz Hrvatske vojske i policije te savezničkih vojski. Kad su u pitanju natjecatelji iz redova MUP-a, Luka Špehar iz Zlatara osvojio je prvo mjesto, a njegov stariji kolega Krunoslav Ivanušec osmo, što je uistinu odličan rezultat.

  slika 3.jpg

Dvojica pripadnika Interventne jedinice policije PU krapinsko - zagorske, Luka Špehar i Krunoslav Ivanušec i ove godine su nastupili na natjecanju za najspremnijeg hrvatskoj vojnika. Ove godine natjecanje je nosilo naziv „Memorijal bojnik Davor Jović - Prvi za Hrvatsku 2018“, a na njemu je sudjelovalo 150 natjecatelja, od kojih 101 pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (7 žena, 94 muškarca), 19 pripadnika MUP-a te 30 pripadnika oružanih snaga savezničkih zemalja (2 žene i 28 muškaraca) iz Albanije, BiH, Francuske, Italije, Kosova, Litve, Makedonije, Slovenije i SAD-a.

Kad su u pitanju natjecatelji iz redova MUP-a, Luka Špehar iz Zlatara osvojio je prvo mjesto, a njegov stariji kolega Krunoslav Ivanušec osmo, što je uistinu odličan rezultat.

Krunoslav Ivanušec (lijevo) i Luka Špehar (desno)

Program natjecanja održan je u Vukovarsko - srijemskoj županiji, počeo je u petak ujutro kod Ekonomije u Retkovcima startom natjecatelja, koji su trebali prijeći stazu dužine 40 kilometara te izvršiti zadane vojničke zadatke na 10-ak radnih točaka, noseći obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 16,8 kilograma. Tako je 150 natjecatelja prolazilo stazu koja jednim svojim dijelom prolazi tzv. "Kukuriznim putem", putem koji je tijekom bitke za Vukovar 1991. godine jedini spajao grad s ostatkom Hrvatske. Cilj utrke, kroz koji je prvi među MUP-ovcima prošao Luka Špehar, bio je kod križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

Inače, ovo nije prvi Lukin uspjeh na ovom natjecanju. Prvi među natjecateljima iz redova Ministarstva unutarnjih poslova bio je i na prošlogodišnjem natjecanju, koje je tada bilo održano u Kninu, a njegov kolega Ivanušec bio je 12. Luka se, inače, već duže vrijeme vrlo aktivno bavi biciklizmom, a na ove 'trkačke' utrke, koje su fizički itekako zahtjevne, nagovorio ga je prije par godina upravo kolega Ivanušec. Ono što je ove godine obilježilo natjecanje bila je i prekrasna Ivanušecova gesta, kad je propustio ostvariti još bolji rezultat jer je prekinuo trčanje, ostao pružati pomoć jednom kolegi natjecatelju, koji se prilikom prelaska jedne od brojnih prepreke ozlijedio, otežano disao pa je dio staze Krunoslav prohodao uz njega. Svoju gestu i reakciju Krunoslav nije doživio kao nešto vrijedno pažnje, niti posebno komentirati. - Ma nije to nikaj, mi smo ekipa - rekao nam je skromni Krunoslav.