Zagorski HNS-ovci za bolesnog Martina Lešteka prikupili 13 tisuća kuna

Autor zagorje.com

Na aukciji se okupilo dvadesetak članova HNS-a koji su također sudjelovali na aukciji i kupili nekoliko slika te donirali određena sredstva bez kupnje

hns.JPG

Hrvatska narodna stranka Krapinsko-zagorske županije, Oroslavska podružnica Hrvatske narodne stranke i Udruga Lucijino svjetlo su u petak 15. veljače u Društvenom domu u Andraševcu organizirali Humanitarnu aukciju slika. Sav prihod s aukcije biti će uplaćen na račun udruge Lucijino svjetlo u svrhu liječenja teško bolesnog Martina Lešteka za drugi ciklus terapije robotikom.

- Slike su donacija dobrih ljudi i likovnih udruga koje su se na ovaj način uključile u ovu akciju - rekao je predsjednik oroslavske podružnice HNS-a Albert Kontak i dodako kako je od 23 izložene i ponuđene slike prodano jnjih 14 i sakupljeno je oko 13 000 kuna koje će se uplatiti na račun udruge Lucijino svjetlo.

Na aukciji se okupilo dvadesetak članova HNS-a koji su također sudjelovali na aukciji i kupili nekoliko slika te donirali određena sredstva bez kupnje. Aukciji su nazočili zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek Jambrek, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak, načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i načelnik općine Kumrovec Robert Šplajt.

- HNS vrlo rado podržava ovakve akcije. Zadovoljan sam ovom aukcijom i smatram ju vrlo uspješnom. Sretan sam što možemo i na ovaj način pomoći bolesnom Martinu Lešteku u odlasku na daljnje terapije – istaknuo je Robert Šplajt, v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a KZŽ.