Zagorski Gromovi obišli 'Južno bojište'

Autor zagorje.com

15 članova zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2. Gbr. Gromovi posjetilo je jug Hrvatske zajedno sa svojim obiteljima i prisjetilo se ratnih dana te odalo počast poginulim braniteljima

  gromovi

Udruga ratnih veterana 2. Gbr. Gromovi povodom 25. obljetnice oslobađanja dubrovačkog područja nedavno je organizirala trodnevni obilazak 'Južnog bojišta'.

Na području borbenih operacija 'Južnog bojišta' poginulo je 19, a ranjeno preko 100 pripadnika Gromova. Tih se dana nedavno prisjetilo i 15 članova zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2. Gbr. Gromovi koji su jug Hrvatske posjetili zajedno sa svojim obiteljima. Sjetili su se  ratnih dana, razrušenog i blokiranog Dubrovnika s malim brojem vlastitih branitelja koji su bili na izmaku snaga, područja kojeg su branili i Zagorci. Nakon obilaska bojišta i odavanja počasti poginulim braniteljima kod spomen obilježja u Gornjem Brgatu, Gromove je primio i župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić koji su iskazali duboku zahvalnost i poštovanje za svaku žrtvu prilikom oslobađanja ovog područja.  Branitelji iz Zagorja posjetili su i Međugorje te područje Livna i Mostara, gdje su također aktivno sudjelovali te dali ogroman doprinos u obrani i oslobađanju tijekom Domovinskog rata.

- Kako smo u vrijeme Domovinskog rata svoje Zagorje nosili u srcu po svim bojištima Lijepe Naše, a i šire, tako smo i sada razvili našu zastavu na tim područjima u nadi da se povijest tor barbarstva i zločina nikada više ne ponovi – poručuju iz zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2. Gbr. Gromovi.