Zagorske 'super-policajce' Luku i Krunu u svom uredu danas primio načelnik Car

Autor ik

Načelnik Darko Car istaknuo je kako je izrazito ponosan na Luku i Krunoslava i njihove rezultate

kruno i luka

Dvojicu pripadnika Interventne jedinice policije PU krapinsko - zagorske, Luku Špehara i Krunoslava Ivanušeca, koji su i ove godine ostvarili fantastične rezultate na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH, danas je u svom uredu primio načelnik PU krapinsko - zagorske Darko Car. Podsjetimo, na natjecanju dugom 42 kilometara diljem Vukovarsko - srijemske županije, s brojnim preprekama i zadacima, sudjelovalo je proteklog vikenda sveukupno 150 natjecatelja, od kojih 101 pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, 19 pripadnika MUP-a te 30 pripadnika oružanih snaga savezničkih zemalja. Kad su u pitanju natjecatelji iz redova MUP-a, Luka Špehar iz Zlatara osvojio je prvo mjesto, a njegov kolega Krunoslav Ivanušec osmo, što je uistinu odličan rezultat.

Načelnik Darko Car istaknuo je kako je izrazito ponosan na Luku i Krunoslava i njihove rezultate. - Uvijek ističem da je spremnost policajaca izrazito bitna, ne samo mentalna, nego i fizička spremnost, a naši dečki su pokazali da su jedni od najspremnijih policajaca u državi. Što se tiče njihovih daljnjih natjecanja, mi ćemo im svakako u tome pomagati i biti im podrška. Stojimo iza njih, a stajat ćemo i dalje jer smo vrlo ponosni na njihove uspjehe - istaknuo je načelnik Car.

Luka Špehar rekao nam je kako je ove godine utrka bila daleko zahtjevnija nego prošle godine, kada je natjecanje koje se održavalo u Kninu također završio kao prvi među pripadnicima MUP-a. - Staza je bila nešto duža, ali puna teža nego prošle godine. Bilo je i poprilično vruće, trošilo se puno tekućine, tako da je bilo zaista naporno. Tim više što su prepreke koje smo morali prelaziti ove godine bile dosta teže nego inače - rekao nam je Luka, koji i inače, skoro svakog vikenda, nastupa na nekoj trci, maratonu, polumaratonu i sličnom natjecanju. Luku smo pitali koliko mu njegova odlična fizička spremnost, kao i sva ova natjecanja, olakšavaju policijski posao. - Znači mi puno. Većina naših zadaća se temelji i na fizičkoj spremi. Moramo uvijek biti na visokom nivou i naravno da mi moji redoviti treninzi i fizička spremnost olakšavaju izvršenje policijskih zadaća - rekao nam je Luka.

Njegovog dosta starijeg kolegu Krunoslava Ivanušeca upitali smo kako u svojim četrdesetim godinama uspijeva i dalje biti fizički spremniji, ali i izdržljiviji od velike većine gotovo dvostruko mlađih kolega. - Važni su svakodnevni treninzi, kako bi tijelo bilo u stalnom treningu i uvijek spremno za fizičke napore. Imam 42 godine, 24 godine sam u službi, ako bi sad prestao svakodnevno trenirati, teško bi se ponovo vratio na ovu razinu forme - rekao je Krunoslav, koji je, podsjetimo, na ovogodišnjem natjecanju posebnu pažnju, priznanje i simpatije kolega, ali i javnosti, zadobio zbog svoje fair play geste kada je velik dio utrke zaostajao za drugima jer je pomagao kolegi koji se tijekom prelaska jedne prepreke ozlijedio, zbog čega je otežano disao. Ozlijeđeni kolega nije želio odustati, htio je pošto poto završiti utrku, a Krunoslav mu je u tome nesebično pomogao.