Zagorska policija poslala priopćenje vezano za prometnu nesreću u Krapini

Autor zagorje.com

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, oko 11,50 sati, u Krapini, u ulici Ivana Rendića kod kbr. 17, došlo je do prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete (2008.), izvijestila je PU krapinsko-zagorska

policija.JPG

Policijska uprava krapinsko-zagorska poslala je priopćenje vezano za prometnu nesreću koja se dogodila danas u Krapini. Podsjetimo, u ponedjeljak nešto prije podneva u Ulici Ivana Rendića u Krapini dogodila se prometna nesreća u kojoj je saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ – a Žarko Tušek automobilom udario 11 - godišnju djevojčicu. U telefonskom razgovoru par sati nakon nesreće Žarko Tušek rekao nam je kako je istina da je udario djevojčicu osobnim automobilom, no da nije istina da je htio pobjeći s mjesta nesreće ni da je telefonirao kada se nesreća dogodila kao što se prvotno pisalo po društvenim mrežama.

Priopćenje policije donosimo u cijelosti:

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, oko 11,50 sati, u Krapini, u ulici Ivana Rendića kod kbr. 17, došlo je do prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete (2008.).

Obavljenim očevidom i do sada prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renaultom krapinskih registracijskih oznaka te se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza s ciljem propuštanja djeteta koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete.

Vozač osobnog automobila je na mjestu događaja alkotestiran te nije utvrđena prisutnost alkohola.
Djetetu je pružena liječnička pomoć u OB Zabok gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.
Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenog prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će izdan obavezni prekršajni nalog.