Zagorec dočekuje Osijek u šesnaestini finala Hrvatskog kupa

Osječani stižu u Krapinu puni samopouzdanja nakon remija na Rujevici protiv Rijeke

Momčad Zagorca koja je osvojila županijski kup

U srijedu 19.9. s početkom u 15.30 sati u Krapini nas očekuje spektakularna nogometna utakmica. Za proboj u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa pred kamerama HNTV snage će odmjeriti domaći Zagorec i trenutno druga po vrijednosti hrvatska nogometna momčad, Osijek, predvođen Petrom Bočkajem, koji je nogometno prohodao upravo u Zagorcu, pa smo sigurni da će njegov dolazak itekako biti zanimljiv zagorskoj nogometnoj javnosti.

Otvoren trening Osijeka u utorak u 18 sati

Osječani stižu u Krapinu puni samopouzdanja nakon remija na Rujevici protiv Rijeke. Upravo je Bočkaj bio strijelac izjednačujećeg pogotka za 1:1. U Hrvatsko zagorje Osijek stiže u utorak, a isti dan u 18 sati bijelo-plavi će održati otvoreni trening na glavnom travnjaku u Podgori.

Za razliku od Osijeka Zagorec nema bajnu sezonu. Krapinčani su u četiri kola III. HNL-zapad četiri puta poraženi, a tek su u kupu kao gosti savladali Osijek s mršavih 1:0, iako su bili puno bolji protivnik u toj utakmici.

- Trebala nam je ta pobjeda. Odmah je bolja atmosfera u momčadi, a sve bolje radimo i na treninzima. Moramo što prije popraviti efikasnost i sve će doći na svoje – misli Tomica Vincelj, strateg Krapinčana.

Naravno da Osijek i Oštrc ne mogu stati u istu rečenicu. Bijelo-plavi su apsolutni favorit u ovoj utakmici, no upravo kup često zna biti čudljiv, pa Krapinčani nisu sasvim bez šansi. Od pobjede je važnije da u ovoj utakmici Zagorec ostavi dobar dojam i da pokaže da se u Podgori igra kvalitetan nogomet.

- Osijek je apsolutni favorit. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, da ne napucavamo loptu, već da igramo po organizirano po zemlji, kako mi to i znamo. Trebat će nam kvalitetan učinak Poljaka i Smrekara koji su igrali takve utakmice. Ukaži li nam se i najmanja šansa pokušat ćemo ju iskoristiti, no ponavljam Osijek je veliki favorit. Važno je da što skuplje prodamo kožu. Pozivam sve prijatelje nogometa, ne samo iz Krapine, već iz cijelog Hrvatskog zagorja da nas dođu podržati i da uživaju u kvalitetnom nogometu – riječi su Tomice Vincelja pred spektakl u Krapini.

Ulaznica za ovaj spektakl iznosi 30,00 kuna, a prema riječima predsjednika Miljenka Merkaša, nitko iz Krapine neće otići gladan. Ulaznica će ujedno biti bon za besplatan obrok. Zagorec će pripremiti bogat program i bogatu ugostiteljsku ponudu, a sprema se i prigodni poklon za Petra Bočkaja.

Sve u svemu očekuje nas veliki spektakl u Krapini, koji ljubitelji dobrog nogometa nikako ne bi smjeli propustiti. Zagorec će na Osijek s najjačim snagama, a trenera Vincelja posebno veseli što će protiv Osijeka nastupiti Denis Cerovec, koji je zbog ozljede morao propustiti ogled protiv Orijenta.