Zabočki kickboxing klub obilježio vrijedan jubilej

Na 25. rođendanu BTI-a prisustvovalo je 50-ak članova i simpatizera kluba, među kojima su bili i gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek i predsjednik Kickboxing saveza Hrvatske, Tomislav Bilandžić

SPORT 6.2._BTI 25 GODINA Brac sa svojim pulenima i pulenkama.jpg

Na prekrasnom domjenku, nabijenom s puno emocija, zabočki BTI na čelu sa Zvonkom Karom-Bracom, proslavio je vrijedan jubilej – 25 godina postojanja. Kar sa svojim klubom obilježava sve godišnjice, ali one jubilarne su nešto posebno.

Na 25. rođendanu BTI-a prisustvovalo je 50-ak članova i simpatizera kluba, među kojima su bili i gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek i predsjednik Kickboxing saveza Hrvatske, Tomislav Bilandžić, koji je na Bracov jubilej potegnuo čak iz Osijeka.

Nakon uvodne prezentacije elemenata kickboxinga koji su izveli najmlađi članovi kluba, Brac je počeo pričati o povijesti kluba. Program je bio tako koncipiran da su mu pitanja postavljali Helena Sandra Tkalčević i Martin Majsec, danas najbolji borci kluba.

I počeo je Brac kronološki nabrajati sve od početka, od budokaija, sa kojeg se prebacio na kickboxing, a u posljednje vrijeme BTI ima sve značajnije uspjeh u taekwondou. Danas se BTI može pohvaliti s pet medalja s osam svjetskih prvenstava na kojim je prisustvovao te tri medalje osvojene na šest europskih prvenstva. U nizu odličnih rezultata, ovo su svakako najbolji rezultati. Nekad je uzdanica kluba bila Katarina Jelenčić, a danas su sve oči uprte u Helenu Sandru Tkalčević.

U 25 godina rada kroz BTI je prošlo petstotinjak dječaka i djevojčica te rekreativaca. Brac je uvijek prednjačio u radu s najmlađima.

- Nije lako raditi s djecom, ali kad vidite tu iskrenost i s koliko ljubavi treniraju, onda shvatite da ste na pravom putu. Uz to da budu dobri borci, uvijek sam vodio računa da budu uspješni i u školskim obavezama – govori nam Brac.

Primanje kod predsjednika vrhunac trenerske karijere

U njegovoj sportskoj karijeri bilo je puno lijepih trenutaka, no dva su obilježila njegov trenerski rad.

- Nikada neću zaboraviti 2011. godinu i primanje kod predsjednika dr. Ive Josipovića, zajedno s Katarinom Jelenčić nakon SP u Koreji. Isto tako ni zlato koje je Helena Sandra Tkalčević osvojila ne Europskom prvenstvu 2016. godine. Ta dva događaja pamtit ću dok sam živ – otkriva nam Brac.
Njegov govor na obilježavanju 25 godišnjice rada, nazočni su često prekidali pljeskom.

Riječ je u jednom trenutku uzeo gradonačelnik Zaboka, nakon što mu je Brac predao zahvalnicu.

Gradonačelnik Ivan Hanžek dobio je zahvalnicu od Zvonka Kara-Braca

- Hvala alfi i omegi Bracu što je izdržao sve te godine, a koliko vidim još je u dobroj kondiciji. Zvonko je uvijek imao visoke ambicije kako u rezultatskom dijelu, tako i u odgoju svih dječaka i djevojčica koji su prošli kroz BTI. Uz roditeljski odgoj Brac im je usadio sportski duh, hrabrost, volju i želju za pobjedom, ali i saznanje da je za sve potrebno odricanje. Hvala Zvonku Karu i svima koji pomažu rad klub. Klubovi kao što je BTI trajna su vrijednost i takvi klubovi žive vječno – pohvalno se o radu BTI-a izrazio Ivan Hanžek.
-Osijek nije blizu, ali rado sam se odazvao da odam priznaje Zvonku Karu i njegovom klubu. U kicboxingu nema puno novaca, a Zvonko je pokazao kako se s malo novaca može napraviti puno. Zvonko godinama dolazi na natjecanje s najmlađim klincima, a ti su klinci nešto najbolje što imamo u savezu. Čestitam svima na odličnim rezultatima – riječi su predsjednika Kickboxing saveza Hrvatske, Tomislava Bilandžića.

Zvonko Kar i Tomislav Bilandžić

Najemotivniji dio proslave bio je kada je bivša članica kluba, Doris Tkalčević, na violini izvela skladbu „Fala“ u čast Zvonku Karu-Bracu, a u ime svih članova kluba.

Posebne zahvalnice dobili su Martin Majsec za 10 godina treniranja, Helena Sandra Tkalčević sa 8 godina, Leonarda Deak za 6, te Matea Zeba, Leonardo Čvek, Lorena Zeba i Elena Čvek, koji su u klubu 5 godina.

- Matea, Lea, Elena Kiara, Leonardo, Lorena, Donna, uz novo pridošle Emili, Jakova, Roberta, Eriku, a uz naše reprezentativce Helenu i Martina – samo nebo nam je granica. Oni su zalog za dobre sportske rezultate u budućnost, oni me „prisiljavaju“ da moram dalje – završio je Brac.