Zabočanka prevarila Krapinčana; prijeti joj i zatvor: "Održavala ga je u zabludi"

Autor ik
Policija uhićenje privođenje uhićena uhićen lisice žena

Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem)

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo je optužnicu protiv jedne 52-godišnje Zabočanke zbog kaznenog djela protiv imovine - prijevarom.

Kako stoji u optužnici, ona je još krajem prosinca 2021. godine dogovorila s jednim Krapinčanom da će od njega kupiti auto za 6.500,00 eura. Zabočanka je preuzela auto i u veljači 2022. godine prenijela je vlasništvo nad autom na svoje ime, ali Krapinčanu nije platila dogovoreni iznos, već mu je tek nakon njegovih 'učestalih obraćanja' uplatila samo 400 eura.

Najveći problem za Zabočanku mogao bi biti to što Općinsko državno odvjetništvo u optužnici tvrdi da je ona sve to napravila namjerno, odnosno, s namjerom da se 'nepripadno materijalno okoristi' te da dogovorenu kupoprodajnu cijenu uopće niti 'nije imala namjeru platiti'.

Strpljiv je bio Krapinčan, gotovo dvije godine je čekao Zabočanku da mu plati, a onda ju je u prosincu 2023. godine prijavio i sada je Općinsko državno odvjetništvo, nakon što je provelo istragu tijekom koje je ispitalo i Zabočanku, i Krapinčana te trojicu svjedoka, protiv 52-godišnjakinje podignulo optužnicu.

ŽDO navodi kako je Zabočanka tijekom ispitivanja poricala počinjenje kaznenog djela, ali iskazi svjedoka, kao i SMS poruke koje je izmjenjivala s jednim od svjedoka, tužitelje su uvjerili u suprotno:

"Jasno je da je kod okrivljenice već kod samog dogovora postojala namjera prijevarnog postupanja, kao što je jasno da je ona tijekom naknadnog razdoblja oštećenika održavala u zabludi da će mu dugovani iznos platiti, ali isto nije učinila", zaključili su tužitelji nakon istrage.

Stoga u optužnici od Suda traže da izda Kazneni nalog, odnosno da se Zabočanku proglasi krivom te da joj se izrekne kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, ali koja se neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Osim, dakle, uvjetne kazne zatvora, tužitelji, dakako, traže da sud Zabočanki naloži da u roku od šest mjeseci plati Krapinčanu 6.100 eura.

Ako to ne napravi, unatoč uvjetnoj osudi, prijeti joj zatvor.

Tužitelji od Suda, naime, unaprijed zatražili da, ako Zabočanka ne plati Krapinčanu dug u roku šest mjeseci, da joj se ukine uvjetna kazna te da je se pošalje u zatvor.