Za nerazvrstanu cestu Jelenjak-Jalšovec Donji-Turnovo dobiveno gotovo 2,5 milijuna kuna

Autor mb

Riječ je o sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja

Zvonko Škreblin, načelnik Općine Desinić

U Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, između Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i općine Desinić potpisan je Ugovor o financiranju i građenju nerazvrstane ceste Jelenjak – Jalšovec Donji – Turnovo iz mjere 7.2.2.. Za rekonstrukciju ceste odobreno je 2.442.482,25 kuna. Riječ je o sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja.

Treći projekt

Radi se o trećem projektu kojim su se povukla sredstva iz Europske unije. Prvi projekt bio je u sklopu programa Europe za građane iz 2013 godine gdje smo dobili najveći predviđeni iznos sredstava, a drugi projekt bio je u sklopu Mjere 07, provedba operacije 7.1.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave. Kao općina sa ograničenim proračunskim sredstvima te uz potrebno izradu, ponekad podosta opširne natječajne dokumentacije, mislim da je ovo zadovoljavajući rezultat – rekao je načelnik Zvonko Škreblin. Početak godine, Općinu Desinić je razveselila i informacija da su prošli administrativnu provjeru u sklopu programa Interreg SLOVENIJA – HRVATSKA, sa projektom Veronika – mit romantične ljubavi zajedno s partnerima Občina Braslovče, Muzeji Hrvatskog Zagorja, Občina Laško, Pokrajinski muzej Celje, Razvojna agencija Kozjansko, Zagorska razvojna agencija.

Novi natječaji

U iščekivanju smo pozitivnog konačnog rezultata u kojem slučaju će se sredstva uložiti u izgradnju i uređenje Puta Veronike Desinićke i parkirališta ispod Dvora Veliki Tabor. Ujedno još uvijek čekamo rezultate podmjere 7.4.1.. Prijelaz godine obilježio je i stjecanje poslovnog udjela općine Desinić u Zagorskom vodovodu, kupnjom istoga od strane Općine Tuhelj. Tu se odmah potrebno nadovezati s podatkom oko pripreme dokumentacije kojom će se aplicirati na Natječaj za provedbu podmjere 7.2., operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“ sa projektom kanalizacijske mreže naselja Desinić i pročistača otpadnih voda – kaže Škreblin te dodaje kako nova godina, znači nove natječaje na koje će se prijavljivati.