[Z JARKA NA BREJG] Na prvoj humskoj utrci sudjelovalo 200-tinjak sudionika

Autor mb

Drago nam je da smo uspjeli i da su svi sudionici utrke imali priliku proći stazama koje su se nekada svakodnevno koristile što za odlazak na posao, što u školu – rekao je dopredsjednik ŠKU Gustav Krklec Kristijan Debeljak

hum utrka

FOTO:  Facebook ŠKU Gustav Krklec

Športsko – kulturna udruga Gustav Krklec iz Lupinjaka i Strmca organizirala je 1. Humsku cross /trail utrku po domaćem nazvanu 'Z jarka v brejg'. Start je bio u Lupinjaku na igralištu kod područne škole, a cilj na vidikovcu 'Gorno' u susjednom selu Strmec. Dužina staze iznosila je oko 6 kilometara, a osim natjecateljskog, predviđen je bio i rekreativni prolaz staze. Utrka se održavala na mješovitom terenu, asfaltu i zemlji.

- Obzirom da je utrka trebala biti održana u subotu 4. svibnja , ali nije zbog lošeg vremena, svi smo sa strepnjom čekali jutro 11. svibnja kada smo dogovorili ponovni pokušaj. Dočekalo nas je prekrasno jutro i svi smo odahnuli. Pogotovo mi kao organizatori koji smo prethodnih mjesec dana uložili iznimne napore da utrka ugleda svjetlo dana. Malo ljudi zna da je većina tih staza kojima su natjecatelji i rekreativci prošli bilo zapušteno i gotovo neprohodno i trebalo je puno truda da se sve to dovede u red. Drago nam je da smo uspjeli i da su svi sudionici utrke imali priliku proći stazama koje su se nekada svakodnevno koristile što za odlazak na posao, što u školu – rekao je dopredsjednik udruge Kristijan Debeljak. Prva Humska cross/trail utrka po domaćem jer nazvana  "Z jarka v brejg". Kažu organizatori da ih je odaziv iznenadio s obzirom da su u neposrednoj blizini održane dvije utrke, u Šmarje pri Jelšah i Zaboku. U rekreativnim i natjecateljskim kategorijama na utrku  se prijavilo preko 200 sudionika. Posebno raduje odaziv djece, ističe Debeljak, jer ih je u ovo digitalno doba sve rjeđe vidjeti u prirodi. Svi koji su se prijavili od organizatora su na poklon dobili majicu, sportsku bočicu i vodu za osvježenje. Na stazi su bila tri punkta za okrjepu gdje su se svi sudionici mogli osvježiti gemištom, domaćom rakijicom ili vodom.  Svi prijavljeni sudionici uspjeli su sretno stići do cilja gdje ih je dočekala vesela atmosfera u režiji stalnih zabavljača, sastava "Trio Zagorje".

Svi sudionici na cilju su se okrijepili vojničkim grahom ili hot-dogom , a za desert su se pobrinuli prijatelji iz lovačke udruge "Srndać" čije su žene napravile prefine zagorske štrukle što potvrđuje brzina kojom su se tanjuri ispraznili. U svim kategorijama uručene su medalje, novčane nagrade i nagrade sponzora, a najbržima su ih dodijelili zamjenica načelnika Tanja Topić, državni tajnik u ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i predsjednik udruge "Gustav Krklec" Josip Tepeš. Utrku je podržao i načelnik Zvonko Jutriša koji je također izrazio zadovoljstvo organizacijom utrke, ali i brojem sudionika koje je ovo prvo izdanje utrke privuklo.  - Ne krijemo da nam gode pohvale, ali još je daleki put pred nama jer osim što bi voljeli da utrka postane tradicionalna, želja nam je produljiti dužinu staze za one zahtjevnije trkaće, pa da se možemo uključiti i u Zagorsku trkačku ligu – izjavio je Debeljak ispred organizatora zahvalivši općini Hum na Sutli, svim sponzorim, Lovačkom društvu "Srndać", prijateljima iz PK "Scorpion",fotografu Mariju Antoniću, ali i svima ostalima koji su na bilo koji način pripomogli u organizaciji cross/trail utrke s porukom 'Vidimo se dogodine'. 

Rezultati po kategorijama

Natjecatelji MUŠKI:
1. Mario Špoljar
2. Danijel Valek
3. Stjepan Storjak

Natjecatelji ŽENE:
1. Kristina Šeligo
2. Iva Miholić
3. Antonija Miholić

Natjecatelji DJEČACI:
1.Lovro Kranjec
2.Kristijan Kunštek
3.Dino Papić

Natjecatelji DJEVOJČICE :
1. Lucija Antolić
2. Martina Mijošek
3. Lana Zajec

Rekreativno MUŠKI:
1. Domagoj Tepeš
2. Vedran Hrček
3. Denis Kranjec

Rekreativno ŽENE :
1. Lucija Mušak
2. Violeta Čuček
3. Josipa Pavić

Rekreativno DJEČACI:
1. Lovro Cesarec
2. Marko Kranjec
3.D ino Gluhak

Rekreativno DJEVOJČICE :
1. Laura Debeljak
2. Sara Gluhak
3. Larisa Debeljak