Vincekovo u Mariji Bistrici

Autor el

Posjetitelje očekuje bogat program

Vincekovo u Mariji Bistrici 20. siječnja.jpg

Udruga vinogradara Marija Bistrica, uz Turističku zajednicu Općine Marija Bistrica, organizira u subotu 20. siječnja obilježavanje Vincekovoga.

Tradicionalno, u organizaciji PD Grohot na rasporedu je i 8. Vincekov planinarski pohod obilaznicom ''Za dušu i tijele Mirko Fulir''. Okupljanje sudionika započinje u 11 sati na Trgu pape Ivana Pavla II., a nakon pozdrava organizatora i nastupa Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek, uslijedit će odlazak do lokacije ovogodišnje ceremonije: Globočec – Kotari. Ceremonijal Vincekovog predvodit će dugogodišnji suradnik bistričkih vinogradara dr. sc. Stjepan Pepeljnjak – biškup Štef.

Uz njega već tradicionalno u programu sudjeluju i članovi KUD-ova ''Lovro Ježek'' i ''Laz'' s prijateljima pjevačima, koji se okupljaju na Martinje i Vincekovo, te glazbeni sastav ''Bistrički licitari'', a svoj doprinos dat će pucnjevima i članovi Udruge kuburaša ''Marija Bistrica''. U programu je i blagoslov vinograda, a za sve posjetitelje po popularnim cijenama osigurani su vino i kobasice.