[VIDEO I FOTOGALERIJA] Pogledajte kakve oldtimere voze Slovenci

Autor ih/ip

Zagorje je posjetio Klub starodobnikov 'Večno mladi' iz Šentjura

glavna oldtimeri.jpg

Danas prijepodne je u Zagorje, točnije u Krapinu, stigla kolona oldtimer automobila i motora. Prekrasan i sunčan dan bio je idealan da Slovenci 'izvedu' svoje oldtimer primjerke i dođu posjetiti Muzej oldtimera Presečki. Krapinu je, naime, posjetio Klub starodobnikov 'Večno mladi' iz Šentjura na čelu s njihovim predsjednikom Francom Ratajem.

Kako nam je rekla Kristina Andrews iz Muzeja Presečki ovakva suradnje posjeta jednog oldtimer kluba iz susjedne zemlje je uobičajen, a po prvi put se ostvarila suradnja Muzeja Presečki s Klubom starodobnikov 'Večno mladi'. – Svakog proljeća organiziraju se oldtimer susreti, a Klub starodobnikov 'Večno mladi' odlučio je da dođe u Krapinu i uživa u Zagorju – rekla je Andrews.

Franc Rataj iz Kluba starodobnikov 'Večno mladi' rekao nam je kako je osobno posjetio Muzej oldtimera Presečki prije mjesec i pol dana te ostao oduševljen te je dao svom klubu ideju da posjete upravo Zagorje. – Rekli smo da ćemo prvu ovosezonsku vožnju imati iz Šentjura do Krapine – ispričao nam je Rataj.

Klub starodobnikov 'Večno mladi', kako nam je rekao njegov predsjednik, ima preko 65 članova, a njihovi članovi imaju različite primjerke automobila, motora, bicikala te traktora. – I naše društvo planira napraviti sličan muzej kakav je Muzej oldtimera Presečki – rekao nam je Rataj za kraj.

Kakve sve primjerke vozila i motora ima ovo slovensko društvo pogledajte u FOTOGALERIJI i videu u nastavku.