[VIDEO] EVO ŠTO KAŽU MJEŠTANI KRAPINSKIH TOPLICA O ORUŽANOJ PLJAČKI KONZUMA

Autor mš/ip

Podsjetimo, nepoznati i maskirani razbojnik prošle je subote opljačkao Konzum u samom centru Krapinskih Toplica

kolaž krapinske.jpg

Pljačka s filmskim scenarijem dogodila se na blagdan Sveta tri kralja u Krapinskim Toplicama. Naoružani i maskirani razbojnik upao je u prodavaonicu Konzuma, u samom centru mjesta, nasuprot autobusne stanice oko 6 sati i 40 minuta ujutro.

Kontrole automobila

Više prodavačica koje su započele s jutarnjom smjenom zatvorio je u WC te orobio blagajnu. Kako nam je potvrdio glasnogovornik Policijske uprave krapinsko – zagorske Zoran Lončar, lopov je ukrao iz blagajne više tisuća kuna te se zaputio u nepoznatom smjeru. Prestravljene radnice pozvale su policiju, a oni su odmah počeli s potragom za počiniteljem. Kako su nam potvrdili mještani Krapinskih Toplica, čitavu su subotu policijske patrole zaustavljale automobile na širem topličkom području i vršile kontrolu prometa.
– Zaustavila me je policijska patrola kada sam iz Krapinskih Toplica išla prema Krapini. Policijski službenici rekli su mi da vrše kontrolu prometa zbog pljačke koja se dogodila. Moram priznati da sam mislila kako se tako što događa jedino u filmovima, a ne u malim mjestima kao što su naše Toplice – rekla nam je jedna stanovnica Krapinskih Toplica.

Djelatnici bez komentara

Policija je promet kontrolirala i na sporednim cestama i pravcima, no zasada njihova potraga nije dala rezultata. Za nepoznatim se razbojnikom, kako nam je potvrdio glasnogovornik Zoran Lončar, još uvijek traga. U ponedjeljak, nesporedno prije zaključenja ovog broja novina, otišli smo i u Krapinske Toplice. Djelatnici Konzuma nisu nam htjeli ništa reći, jer kažu, još uvijek traje istraga. Ipak, potvrdili su nam kako Konzum u Zagrebačkoj ulici u Krapinskim Toplicama nije česta meta provalnika i pljačkaša. Mještani koji su željeli pričati s nama, rekli su nam kako su čuli za provalu te kako se po mjestu mnogo priča o tome, no kako ne znaju mnogo detalja.

Evo što su mještani Krapinskih Toplica

Ruža Horvatiček


Čula sam na radiju nešto o tome. Nemam riječi. Kad čujem tak nešto, strah me je. Ne bih baš voljela da budem u dućanu kad se tak nekaj dogodi. To kaj gledamo u filmovima, sad je postalo istina.

Ivan Buterin


Vidio sam u subotu ujutro policiju pa sam shvatio da se nešto događa. U dućanu tu u blizini provalili su dva puta. Normalno da me je strah kad to čujem. Ljudi tome pribjegavaju većinom iz bijede.

Andrija Mažuran


Čuo sam da je netko opljačkao dućan. Nije me strah kad čujem tako nešto. Da tako nečem svjedočim pokušao bi spriječiti, ali ako ne bi mogao, ne bi napadao. Neka on uzme novce, a da svi ostanu živi i zdravi.