VEČER UDRUŽENJA OBRTNIKA ZLATAR: Dodijeljene nagrade jubilarcima

Autor sp

Uručena su priznanja Obrtničke komore obrtnicima UO Zlatar koji obilježavaju 20, 25 i 30 godina uspješnog rada

obrtnici

Udruženje obrtnika Zlatar jučer je održalo svoju Obrtničku večer. Prisutne je pozdravio predsjednik Udruženja Darko Varga, a svima je dobrodošlicu poželjela i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek. Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Davor Pleško istaknuo je dobru suradnju obrtnika sa Županijom, a čestitke je obrtnicima i dobitnicima priznanja uputio i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek, koji je istaknuo da je s 31. prosincem 2017. u Krapinsko – zagorskoj županiji registrirano 2352 obrta i 6458 zaposlenih u obrtima. – Krapinsko – zagorska županija odlično surađuje s Obrtničkom komorom na svim projektima, a među važnijima je prezentacija obrtničkih zanimanja po osnovnim školama s naglaskom na deficitarna zanimanja. Financijski pomažemo koliko možemo, KZŽ sufinancira izgradnju Obrtničkog centra u Krapini i osiguravamo sredstva za nastup obrnika na sajmovima i prezenatcijama – istaknuo je Ferek – Jambrek.

Predsjednik UO Zlatar Darko Varga osvrnuo se na brojne aktivnosti provedene u proteklom razdoblju, izdvojivši, između ostalog, suorganizaciju Hodočašća obrtnika KZŽ u Svetište Majke Božje Gorske u Loboru, organizaciju besplatnih frizerskih usluga za korisnike Doma Loborgrad te organizaciju Sajma tradicijskih i umjetničkih zanata u Zlataru. U zgradi Udruženja uređuje se kompletan prvi kat, sanitarni čvor, hodnici, stubište i dvorište, napomenuo je Varga te podsjetio i da su najviša priznanja HOK – a stigla u zlatarsko Udruženje. Statuu „Zlatne ruke“ s poveljom, za izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija dobio je između ostalih i Darko Varga, vlasnik obrta „Atelier VARGA“, Zlatar, a na Akademiji su dodijeljene i nagrade Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta  „Šegrt Hlapić“ najboljoj mentorici, Višnji Loparić, vlasnici obrta Frizerska radnja za žene i muškarce iz Lobora.

Na svečanosti su uručena priznanja Obrtničke komore obrtnicima koji obilježavaju 20, 25 i 30 godina uspješnog rada. Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili Branko Levak, vlasnik obrta Transport iz Petrove Gore, Robert Kruhek, vlasnik obrta Autoprijevoznik Robert Kruhek iz Konjšine, Bogdan Rihtarić, vlasnik obrta Caffe-bar „Victoria“ iz Zlatara te Željko Ščapec, vlasnik obrta Ugostiteljsko – prijevoznički obrt „Volan“ iz Mača. Za 25 godina priznanja su dobili Ivica Korade, vlasnik obrta Transport Korade iz Lobora i Silvie – Ane Sviben, vlasnica Cvjećarsko – trgovačke radnje „Trag prirode“ iz Zlatara. Priznanja za 30 godina uspješnog vođenja obrta primili su Snježana Risek – Burina, vlasnica obrta Caffe – bar „K Iveku“ iz Novog Golubovca, Damir Mikulec, vlasnik obrta  „Mikulec“ alati i plastika iz Zlatar Bistrice te Damir Ščapec, vlasnik obrta Autoprijevoznik Damir Ščapec iz Mača.

Ove su godine dodijeljena i priznanja obrtnicima, institucijama i osobama koji su na neki način zadužili Udruženje svojim radom, kao i dobrom suradnjom. Primili su ih Ivan Vidović, Dubravko Pavlović, Dražen Maček, Ivan Štahan, Davor Pleško, Žarko Nikin, Grad Zlatar, Zagrebačka banka d.d. – poslovnica Zlatar i vlč. Vladimir Drnetić.