Uz Dan neovisnosti, obilježen i Dan branitelja grada Oroslavja

Autor ih/kp

Dan branitelja Grada Oroslavja obilježen je po prvi put

polaganje vijenca oroslavje glavna.jpg

U Oroslavju je jučer obilježen Dan neovisnosti, a po prvi put i Dan branitelja Grada Oroslavja.

- Bez naših hrvatskih branitelja i njihovog doprinosa te krvi i muke ne bi bilo ovoga danas te stoga ovo obilježavamo i Dan branitelja grada Oroslavja – rekao je povodom obilježavanja oroslavski gradonačelnik Emil Gredičak.

Jedan od organizatora bila je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Zaprešića koja djeluje i na području Oroslavja. – Mlada smo udruga koja je osnovana prije dvije godine te smo nedavno počeli djelovati na oroslavskom području i surađivati s lokalnom samoupravom – rekao je Smiljan Tomašević, dopredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zaprešić.

Na obilježavanju su se okupili brojni članovi udruge iz Jakovlja i Bistre, kao i brojne braniteljske udruge. – Prošlo je puno vremena, u Oroslavju se dugo nije obilježavao Dan branitelja grada Oroslavja te smo zajedničkim trudom, uz Grad Oroslavje i braniteljske udruge, uveličali taj dan iz izložbu slika USJP Barun, i svetom misom. Branitelji su svijeću poklonili župnoj crkvi u Oroslavju, a tu je bila i izložba ratnih fotografija u prostorijama udruge oroslavskih umirovljenika – rekao je ispred domaćina Renato Balen.