Uskoro nova prometna pravila u centru Zlatara

Autor sp

Ulične će mreže biti ravnomjernije opterećen, osigurat će se površine za siguran prolaz pješaka te mjesta za parkiranje

zlatar

Gradsko vijeće Zlatara na jučerašnjoj je sjednici usvojilo Odluku o uređenju prometa na području grada Zlatara. Ovom odlukom, pojasnila je gradonačelnica, poboljšava se odvijanje prometa na način da se ravnomjernije opterećuju ulične mreže, uklanjaju uska grla u prometu i osiguravaju površine za siguran prolaz pješaka u centru grada i više mjesta za parkiranje vozila. Odluka je zakonski usuglašena s Ministarstvom unutarnjih poslova.

Prometnim elaboratom određeno je, primjerice, koje su ulice jednosmjerne, određene su parkirališne površine i način parkiranja i zabrane parkiranja te pješačke zone, kao i privremena prometna regulacija za vrijeme održavanja kulturnih, gospodarskih, sportskih i drugih manifestacija i svečanosti.

Vijećnike je zanimalo od kada na snagu stupaju nova prometna pravila. – Sada će biti raspisan javni natječaj, vidjet ćemo koliko označavanje i iscrtavanje košta. U roku dva mjeseca Grad je dužan obilježiti novu prometnu signalizaciju odnosno postaviti znakove i iscrtati oznake. Do izmjene prometne signalizacije, vrijedi postavljena postojeća signalizacija – pojasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.