Ukradeni bicikli čekaju svoje vlasnike u policijskoj postaji

Autor Zagorje.com

Kriminalističko istraživanje policije nad dvojicom 29-godišnjih muškaraca pokazalo je da su izvršili više kaznenih djela krađa, prilikom čega su otuđili više sportskih bicikla. Policija sada traži vlasnike ukradenih bicikla!

bicikl ukradeni.jpg

Kriminalističko istraživanje policije nad dvojicom 29-godišnjih muškaraca pokazalo je da su u tri mjeseca izvršili više kaznenih djela krađa, prilikom čega su otuđili više sportskih bicikla i druge tehničke robe. Policija sada traži vlasnike ukradenih bicikla!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU krapinsko-zagorske, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Zabok i policijskim službenicima PU zagrebačke, Policijske postaje Samobor, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 29-godišnjih hrvatskih državljana.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jedan od dvojice 29-godišnjaka tijekom kolovoza, rujna i listopada ove godine, na području Krapinsko-zagorske i zagrebačke županije počinio više kaznenih djela teških krađa i krađa provaljivanjem u podrumske prostorije stambenih zgrada ili u garaže obiteljskih kuća, iz kojih je otuđivao uglavnom skuplje sportske bicikle i drugu tehničku robu.  

Nakon izvršenih kaznenih djela, tehničku robu i bicikle odvozio je drugom 29-godišnjaku koji ih je spremao u prostorima svoje obiteljske kuće, te je putem oglasnika oglašavao i prodavao ih osobama sa područja Krapinsko-zagorske županije po znatno nižim cijenama od stvarne vrijednosti robe. Dio novčanih sredstava zadržao je za sebe, a veći dio davao osobi koja je izvršila krađe.

Prilikom pretrage domova i drugih prostorija kod obojice 29-godišnjaka pronađeno je više komada sportskih bicikla i druge tehničke robe. Protiv počinitelja kaznenih djela podnijete su kaznene prijave.

Za dio otuđenih predmeta utvrđeni su vlasnici te su predmeti i vraćeni oštećenim osobama dok se veći broj bicikala za koje osumnjičeni tvrde da potječu od izvršenja kaznenih djela nalazi pohranjen u prostorijama Policijske uprave krapinsko-zagorske, gdje oštećeni vlasnici mogu preuzeti svoje bicikle.