U SPOMEN NA ŽRTVU VUKOVARA: U Krapini projekcija filma 'Ovčara – neispričana priča'

Autor sp

U Krapini će 17. studenog biti simbolično zapaljene svijeće u Parku Matice hrvatske, a nakon toga u Kinu prikazan dokumentarni film o stradanjima na Ovčari

krapina - dokumentarac.jpg

Dan sjećanja na veliku žrtvu Vukovara 1991. godine obilježava se dana 18. studenoga. U Krapini će se ovaj značajan datum obilježiti u petak, 17. studenog. Toga dana u 17 sati kod Paviljona u Parku Matice hrvatske simbolično će biti zapaljene svijeće uz misao ' I moj grad svijetli za Vukovar', nakon čega će u 18 sati u Kinu Krapina u Festivalskoj dvorani biti prikazan dokumentarni film 'Ovčara - neispričana priča', pod pokroviteljstvom Nacionalnog sindikata policije, Grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta Krapina. Ulaz na projekciju je slobodan.

U ovom dokumentarnom filmu o vukovarskoj tragediji ispričana je priča o stratištu na kojem je 20. i 21. studenoga 1991. od 17 sati poslijepodne do 1 sat u noći ubijeno 276 ljudi dok se za njih 76 još uvijek traga i otkrili neke dosad nepoznate podatke. Poznato je da je najmlađa žrtva imala 16 godina, a najstarija 84. Film se temeljili na crtežima, dokumentima i fotografijama te na osnovu rekonstruirajućih priča, ali i svjedočanstva trojice muškaraca koji su Ovčaru preživjeli – Vilima Karlovića, Dragutina Berghofera i Hajdara Dodaja.