U Pregradi predstavljen bogat program manifestacije 'Branje grojzdja'

Autor mb/ip

U Gradskoj kavani u Pregradi danas je predstavljen program 48. izdanje manifestacije 'Branje grojzdja' u Pregradi koje će se održati od subote 22. rujna do nedjelje 30. rujna. Organizatori manifestacije su Grad Pregrada i Turistička zajednica područja Srce Zagorja.

IMG_0043.jpg

Program su predstavili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, voditeljica Turističkog ureda Karolina Hostić, predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček i predstavnik udruge vinara "Dobra kaplica" Dragutin Bračun.  Gradonačelnik Marko Vešligaj  istaknuo je kako će se na području cijele Pregrade  u devet dana održati čak 45 događanja; 12 sportskih,  11 zabavnih, devet dječjih i sedam kulturnih.  I ove godine, rekao je, manifestacija će započeti tradicionalnom berbom grožđa u vinogradu, baš kao što je započela  i prošle godine, čime se manifestacija vratila svojim korijenima.

-  Manifestacija se otvara u subotu 22. rujna s početkom u 10 sati u vinogradu na Vinagori uz kuću za odmor Wine Hill, prvom registriranom smještajnom objektu na području Pregrade, u vlasništvu mladog poduzetnika Dalibora Hajdinjaka – rekao je gradonačelnik, najavivši i jedan novitet na manifestaciji, kulinarski kup posvećen legendarnom zagorskom kuharu Slavku Večeriću u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom te jake i zanimljive sportske sadržaje kao što su  nogometna utakmica  veterana NK Pregrada i Humanih zvijezda na kojoj će se prikupljati sredstva za Danijela Plašća i njegovo robotsko odijelo , moto alka, izložba oldtimera, šahovski turnir i dr.  Uvijek je na manifestaciji ljudima najzanimljiviji glazbeni dio programa gdje će svako naći nešto za sebe.  Vešligaj je najavio Cabaret slovenskog kantautora Zorana Predina, rock koncert, nastup Žige i Bandista, Učiteljica te domaćih glazbenih sastava. 

Predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček najavila je drugi po redu festival Vinske popevke i napitnice u njihovoj organizaciji, predstavu KUD-a Sveti Križ Začretje 'Poštene žene' te sudjelovanje u povorki berača.  Rekla je kako će se na festivalu vinskih popevki okupiti 15 izvođača, a festival će otvoriti prošlogodišnje pobjednice Lire iz Đurmanca.  Dragutin Bračun ispred pregradske udruge vinara pozvao na degustaciju vina. Bogat dječji program  predstavila je direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić najavivši predstave, plesna događanja, dječju biciklijadu, Dan ljubaznosti u prometu i druge zanimljive sadržaje za najmlađe kroz svih devet dana manifestacije te tradicijski sajam s domaćim autohtonim proizvodima  u organizaciji TZP Srce Zagorja.  Manifestacija završava središnjom svečanošću povorkom berača i beračica u nedjelju 30. rujna od 11 sati. Organizatori su pozvali sve na najveseliju manifestaciju u Zagorju.