U Bruxellesu predstavljen projekt re-GENERATOR

Autor zagorje.com

Projekt re-GENERATOR prvi je projekt revitalizacije industrijske baštine na području Krapinsko-zagorske županije kojim će se tvornički pogon pretvoriti u centar urbane kulture za cijelo područje Krapinsko-zagorske županije

delegacija zabok i donja stubica.jpg

Delegacija Krapinsko - zagorske županije, Grada Zaboka, Grada Donja Stubica i Zagorske razvojne agencije drugog dana (10. listopada 2018.) Europskog tjedna regija i gradova koji se održava u Bruxellesu, sudjeluje u panelu Grada Zagreba koji je usmjeren na korištenje mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja u svrhu jačanja lokalnih i regionalnih zajednica kroz inovativne projekte.

Na nedavno otvoreni natječaj iz ITU mehanizma - Revitalizacija brownfield lokacija - Grad Zabok prijavio je projekt re-GENERATOR o kojem će se i na današnjem panelu razgovarati i detaljnije ga predstaviti. Projekt re-GENERATOR prvi je projekt revitalizacije industrijske baštine na području Krapinsko-zagorske županije kojim će se tvornički pogon pretvoriti u centar urbane kulture za cijelo područje Krapinsko-zagorske županije.

Zajedničkim radom Grada Zaboka kao nositelja i voditelja projekta, Krapinsko-zagorske županije kao promicatelja i suradnika te Zagorske razvojne agencije kao stručne pomoći u pripremi projekta, re-GENERATOR je pripremljen poštujući načela svrsishodnog planiranja i održivog poslovanja kao projekt sa i za zajednicu.

Uloga Zagorske razvojne agencije u pripremi ovog projekta, kao i brojnih drugih strateških projekata, rezultat je znanja i sposobnosti upravljanja projektnim ciklusom koje su djelatnici stekli u više od 10 godina rada u području pripreme strateških projekata Krapinsko-zagorske županije, gradova i općina te gospodarskog sektora. Obzirom na nedavne zakonske promjene, Zagorska razvojna agencija specijalizirala se i usmjerila je svoje aktivnosti strateškog planiranja te pripreme i provedbe projekata na javni sektor, a novi Poduzetnički centar nastavlja s pokrenutim aktivnostima Agencije i strateškim projektima u gospodarskom sektoru.