'Tražimo od Vlade da s jedinicama lokalne i regionalne samouprave pokrene skloništa za žene žrtve nasilja u svim županijama'

Autor zagorje.com

Održana je konstituirajuća sjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova

povjenstvo za ravnopravnost spolova.jpg

Jučer je Krapini održana konstituirajuća sjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova.
Za predsjednicu Povjerenstva ponovno je izabrana Tajana Broz, a ostali članovi su Renata Novak, Štefanija Kolar, Nina Gradiški Zrinski, Snježana Romić, Krešimir Škof, Nina Očko, Nina Očko, Tatjana Tenšek i Vesna Ostojić.

Povjerenstvo je na konstituirajućoj sjednici donijelo zajedničku izjavu: „Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije podržava ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te traži da se po ratifikaciji pristupi implementaciji odredbi Konvencije. Posebice tražimo od Vlade Republike Hrvatske da u partnerskom odnosu s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave pristupi pokretanju skloništa za žene žrtve nasilja u svim županijama koje još nemaju osiguran smještaj. Krapinsko-zagorska županija u proteklom je razdoblju ulagala značajne napore u uspostavu učinkovite podrške ženama žrtvama nasilja u županiji i Konvenciju vidimo kao sveobuhvatni instrument koji će dodatno unaprijediti taj sustav podrške te prevenirati nasilje nad ženama i u obitelji“, stoji u izjavi.

Konstituirajućoj sjednici Povjerenstva nazočila je i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek. Nadam se da će rad Povjerenstva biti konstruktivan kao što je bio i u prošlom sazivu te da ćemo svi zajedno raditi na dobrobit žena, ali i muškaraca u našoj zajednici – istaknula je zamjenica župana Petek.