Traju prijave za projekte usmjerene unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba

Autor zagorje.com

Rok za podnošenje prijava na poziv je 21. siječnja 2018. godine.

foto: ilustracija

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici.

Opći cilj ovog  je podržati projekte koji pridonose provedbi strateških aktivnosti u sklopu mjere „1.3. Osiguravanje usluga usmjerenih povećanju kvalitete života starijih osoba“ iz Strategije socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2017. – 2020.

Posebni cilj poziva je organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba koje žive u lokalnoj zajednici u kojoj se navedene aktivnosti provode, kao i širenje ovih usluga na područjima na kojima iste nisu dostupne, te prikupljanje podataka o nasilju nad starijim osobama.

Ciljana skupina korisnika svih aktivnosti koje se financiraju ovim Pozivom su osobe starije životne dobi, odnosno osobe starije od 60 godina.

Pozivom su definirana dva prioritetna područja:

P.1. Organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici
P.2. Istraživanje o nasilju nad starijim osobama.

Prihvatljivim prijaviteljima smatraju se udruge koje su osnovane temeljem Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/2014.) upisane u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija i udovoljavaju općim uvjetima ovoga Poziva (uključujući i društva Crvenog križa).

Rok za podnošenje prijava na ovaj Poziv je 21. siječnja 2018. godine.

Više informacija o pozivu te potrebnu dokumentaciju možete pronaći na web stranici Zagorske razvojne agencije: http://zara.hr/hr/novosti/ministarstvo-za-demografiju-obitelj-mlade-i-socijalnu-politiku-objavilo,3122.html#