TJEDNA PROGNOZA: Puno sunca i prava ljetna vrućina

Autor zagorje.com

Naš dežurni prognostičar Kristijan Božarov donosi tjednu vremensku prognozu

SunceVrucina_170707_AFPv.jpg

Ponedjeljak nam donosi puno sunca i pravu ljetnu vrućinu uz najvišu temperaturu oko 32 Celzijeva stupnja. Biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne pa su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće manje tegobe sa zdravljem i raspoloženjem. Čuvajte se jakog sunca i velike vrućine, osobito u razdoblju između 10 i 17 sati. Krajem dana postojat će mogućnost za lokalni pljusak s grmljavinom.

Prognostički izračuni za utorak ukazuju na moguću manju promjenu vremena. Atmosfera će se „naelektrizirati“ pa nije isključena pojava kiše ili pljuska s grmljavinom, ponegdje i jačeg nevremena. I dalje će prevladavati suho i sunčano vrijeme s visokom temperaturom, ali eto negdje se može dogoditi kratkotrajan pljusak.

U srijedu većinom sunčano te još malo toplije. Već od jutra će biti toplo s temperaturom oko 20°C. Danju će uz obilje sunca i lagani dnevni povjetarac temperatura narasti na ljetna 32 ili 33 Celzijeva stupnja, možda i malo iznad. Napomena i dalje stoji da se čuvate dužeg boravka na izravnom suncu jer su ovi dani u godini kad je sunce najjače.

I četvrtak nam donosi pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka danju oko 33 ili 34 Celzijeva stupnja. Pravo ljeto.

Najtopliji dan u tjednu bi mogao biti petak. Izgleda da će temperatura zraka narasti i do 35 Celzijevih stupnjeva. Veći dio dana sunčano i vruće, ali kasno popodne i navečer se očekuje jači razvoj oblaka uz mjestimične grmljavinske pljuskove, a zbog velike vrućine postojat će mogućnost i za jače nevrijeme.

U subotu još uvijek nestabilno, osobito u noći i ujutro kad se još ponegdje može dogoditi kraći pljusak. Tijekom dana dosta sunca, ali ipak će biti ugodnije nego prethodnih dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka oko 18 ili 19°C, a najviša dnevna bi mogla narasti na 27 Celzijevih stupnjeva. Lakše će se disati.

U nedjelju izgleda suho uz dosta sunca i ugodnu temperaturu. Za ponedjeljak možemo najaviti vruće i sparno vrijeme, a krajem dana postoji šansa za nestabilnosti kao moguća najava promjene vremena za utorak i srijedu. Ali o tome ćemo još pisati i govoriti, daleko je.