Tigrovi održali godišnju skupštinu

Autor zagorje.com

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko-zagorske županije danas je izuzetno aktivna te vodi brigu o svojim članovima i njihovim obiteljima

Župan Željko Kolar je u petak, 29. prosinca 2017. godine, prisustvovao godišnjoj skupštini Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko-zagorske županije, koja je održana u Vatrogasnom domu u Zaboku.

Župan Željko Kolar je pozdravio okupljene članove Udruge te njihove goste, među kojima su bili i generali Josip Lučić i Darko Rukavina, predstavnici zagorskih braniteljskih udruga i predstavnici lokalne vlasti s područja Županije.

- Ovo je jedna od sjajnih braniteljskih udruga koje rade na području Krapinsko-zagorske županije. U Domovinskom ratu nije bilo dijela Hrvatske gdje Tigar nije kročio, a njihova udruga je i danas izuzetno aktivna te vodi brigu o svojim članovima i njihovim obiteljima - rekao je župan Kolar te naglasio sjajnu suradnju braniteljskih udruga i Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Ivan Hržica istaknuo je kako udruga ima 77 članova te da su 2017. godine sami proveli brojne aktivnosti, a sudjelovali su i u obilježavanju važnih datuma vezanih za Domovinski rat, kako u županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Među planovima u 2018. godini izdvaja se završetak inicijative za podizanje spomenika Božidaru Brumenu u Desiniću.