ŠTEDNJA NA ŽELJEZNICI: Od sutra novi vozni red HŽ-a

Autor Zagorje.com

Najviše ukidanja linija odnosi se na vikende i blagdane....

vlak_zabok.jpg

Najviše ukidanja linija odnosi se na vikende i blagdane. Više niti radnim danom neće voziti vlakovi Đurmanec – Zabok u 21.12, Zabok – Đurmanec u 20.35 i Gornja Stubica – Zabok u 3.57

U cilju provođenja Programa restrukturiranja i daljnje racionalizacije poslovanja HŽ Putnički prijevoz će od 24. travnja 2014. djelomično promijeniti važeći vozni red vlakova. Od sadašnjih ukupno 720 vlakova potpuno će se ukinuti njih 22, dok se za 340 reducira vozni red, a većina promjena i ukidanja odnosi se na vikende i blagdane kada su vlakovi većinom poluprazni.

Što se tiče putničkog željezničkog prijevoza u našoj županiji, potpuno se ukida vlak u 21.12 sati na relaciji Đurmanec – Zabok, vlak koji vozi na relaciji Zabok – Đurmanec u 20.35 sati te vlak iz Gornje Stubice do Zaboka u 3.57 sati. Najviše je ukidanja vlakova koji su prometovali subotom, nedjeljom i blagdanom.

Tako u tim danima više neće voziti neki vlakovi u jutarnjim satima na relacijama Zabok – Krapina, Đurmanec – Zabok, Zabok – Đurmanec, te večernje linije na relaciji Zabok – Gornja Stubica i obrnuto. Neki popodnevni vlakovi na na ovim relacijama neće voziti samo nedjeljom i blagdanom.