SLATKI HOBI: 'Kad mi dosade brojke i papiri, 'bacam se' na pečenje torti'

Autor M. Šimunić

Draženka Dlesk (29) iz Krapine zaposlena je u banci, a od stresnog posla i užurbane svakodnevice bježi u kuhinju na pripremu slastica

drazenka_dlesk.jpg

Draženka Dlesk iz Krapine već nekoliko godina ima zanimljiv i sladak hobi za opuštanje nakon ubrzane svakodnevice i stresnog posla. Ova 29 – godišnjakinja radi kao službenica u banci i svoj posao, ističe, jako voli. – Oduvijek sam to željela raditi i već deset godina uživam u njemu, no slastice su uvijek bile moja ljubav – rekla nam.

Početak uz mamu

A njena ljubav počela je kao i u većine djevojčica. Dok je mama pekla kolače, Draženka je dobivala pomoćne poslove poput miksanja. Kada se mama zaposlila, Draženka je odlučila stvari uzeti u svoje ruke i početi sama pripremati kolače. – Krenula sam i s tortama, a komentari okoline bile su odlične. Najvažnije je imati volju i ne odustati nakon što ti prvi put nešto ne ispadne baš najbolje. Isto tako, važno je pratiti recept – rekla je Draženka priznajući da se i njoj dogodilo da joj ili torta ili kolač nisu uspjeli. Prijateljice i kolegice s posla bile su one koje su je najviše poticale da svoje torte objavi na Facebook – u i pokaže ih javnosti, što je na kraju i učinila te pokupila brojne pohvale. Privatno, kaže, ne voli slatko već je više tip za slane kolače, a sve što zna naučila je sama. – Ja sam samouka, sve sam naučila sama bez ikakvih tečajeva. No moram priznati da aktivno razmišljam o tome da upišem neki tečaj – priznala je 29 – godišnjakinja.

Četiri sata ukrašavanja

Iako ima već mnogo iskustva, za neke torte trebalo joj je mnogo vremena. Jednu je tortu ukrašavala gotovo četiri sata i to uz maminu pomoć, a ona koju bi istaknula kao vrlo posebnu je kinder jaje. – Torta u obliku kinder jaja bila želja nećaka moje najbolje prijateljice. On jako voli kinder jaje i rekli smo mu da će dobiti takvu tortu. Moram priznati da sam se pomučila za nju, ali oduševljenje je bilo golemo – rekla je Draženka koja pomoć, ističe, ne traži na Youtube – u ili internetu nego od starijih i iskusnijih žena koje se bave istim hobijem. Iako joj je slastičarstvo hobi, kaže kako ponekad razmišlja da krene u svoj posao. – Volim jako svoj posao, ali sve više opuštenosti nalazim u pečenju torti i kolača pa, nikad se ne zna, možda se odvažim i pokrenem neku svoju slastičarnicu – otkrila je 29 – godišnjakinja možebitne planove za budućnost.