Sedam odličja za mlade snage Olimpa

Autor tz

Na Kupu grada Koprivnice nastupilo je oko 350 plivača i plivačica

SPORT 8.11._PLIVANJE.jpg

U organizaciji plivačkog kluba Cerina, na istoimenom 25 metarskom bazenu u Koprivnici održan je osmi po redu Kup grada Koprivnice u plivanju. Nastupilo je oko 350 plivača i plivačica iz petnaest hrvatskih klubova.

Među njima su bili i plivači i plivačice Olimpa iz Zaboka, pod vodstvom trenerice Maje Martinić..
Plivački program je sadržavao pet kratkih individualnih disciplina, četiri pedesetice u svim tehnikama i jedne stotice u slobodnoj tehnici.

Olimpovci su osvojili ukupno sedam medalja, od toga tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu.

Najviše medalja, četiri, osvojio je Patrik Erceg u kategoriji (B). Pobijedio je na 50 i 100 slobodno, a drugi je bio na 50 leptir i 50 prsno.

Patrik Erceg

Odlično je plivala i Vanja Bartol. Pobijedila je na 100 slobodno, druga je bila na 50 leptir i treća na 50 slobodno.

Od ostalih rezultata unutar prvih deset plasmana nadomak medalji bio je Roko Damiani u kategoriji (C) sa četvrtim mjestom na 50 prsno. Gašpar Futivić (B) bio je šesti također na 50 prsno. Leon Novak je u kategoriji (C) bio osmi na 100 slobodno, a Emma Horvat u (C) deseta također na 100 slobodno. Svi ostali plivači Olimpa iz Zaboka popravili su svoja osobna vremena. Uz navedene nastupili su još: Ivan Bogdanić, Lovro Gorupić, Noa Benčić, Andrija Anić, Viktor Ostriž, Ivan Fučkar, Matija Bartol, Pio Žnidarec, Gita Vlahek, Mihaela Kramarić, Marija Žnidarec, Lea Piljek, Lucija Borošak, Matea Deak i Nina Sinković.
Sezona plivačkih natjecanja u punom je tijeku pa se tako već idućeg vikenda Olimpovce očekuje međunarodni plivački miting u Celju.