S pištoljima i fantomkama na glavi upali u Konzum i ukrali 50.000 kuna

Neslužbeno doznajemo, kako je ukradeno navodno oko 50.000 kuna. Maskirani lopovi otvorili su trezor, te jednu blagajnu, dok drugu nisu otvorili. Vjerojatno su bili u žurbi. Neslužbeno doznajemo da su muškarci stari oko tridesetak godina, visoki rastom, a za vrijeme pljačke na sebi su imali crne trenirke.

  zagorje_pljacka_razbojstvo_konzum_bedekovcina_29082012_02.jpg

Dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca s crnim podkapama, tzv.  fantomkama na glavi opljačkala su trgovinu Konzuma u ulici Stjepana Radića BB u Bedekovčini, prošle srijede nešto prije 21 sat.

Uz prijetnju pištoljima, par minuta prije kraja radnog vremena, razbojnici su upali u trgovinu u kojoj su se u tom trenutku nalazile tri djelatnice i od njih zatražili novac. Koliko su novaca otuđili iz kase, nije poznato, jer policija nije htjela odavati podatke dok traje istraga.

Neslužbeno doznajemo, kako je ukradeno navodno oko 50.000 kuna. Maskirani lopovi otvorili su trezor, te jednu blagajnu, dok drugu nisu otvorili.  Vjerojatno su bili u žurbi. Neslužbeno doznajemo da su muškarci stari oko tridesetak godina, visoki rastom, a za vrijeme pljačke na sebi su imali crne trenirke.

Znali koliko djelatnica radi?

Prema nekih konstrukcijama, automobil nisu parkirali pred trgovinu, već je ostavili negdje iza zgrade, te prečicom kojom i inače stanari stižu do trgovine ušli u Konzum. Treći muškarac čekao je u automobilu. Na putu su negdje zasigurno navukli i fantomke. Također neslužbeno, razbojnici su znali koliko djelatnica radi jer kad su upali u trgovinu, pitali su navodno''Gdje je još jedna?''

Treća djelatnica u tom trenutku nalazila se u skladištu. Djelatnice Konzuma, razumljivo, bile su prestrašene i u šoku. Tko bi se nadao da će naoružani lopovi izabrati trgovinu Konzuma koja se nalazi uz frekventnu državnu cestu D24 za laku i brzu zaradu.

Policija je ubrzo kontrolirala sve pravce na izlazu i 'češljala' teren, a kako doznajemo iz Policijske uprave krapinsko-zagorske policija za počiniteljima intenzivno traga. Drugi dan, bili smo u posjeti Konzumu, no ni djelatnice, ni šefica nisu bile raspoložene za razgovor s obzirom da traje istraga.

Pljačkaju se benzinske i trgovine

Mještani Bedekovčine također nisu bili pričljivi. Bili su sumnjičavi bilo što reći novinarima, a većina ih nije ni znala da se večer prije dogodilo razbojstvo u trgovini koju redovito posjećuju. Osim oružanih pljački benzinskih pumpi u Zagorju, na meti razbojnika postale su i trgovine Konzuma.
ž
Tako je prije tri i pol mjeseca opljačkana trgovina oroslavskog Konzuma. Razbojnici su djelatnice 'zaskočili' na kraju radnog vremena kada su već izlaze iz dućana, te uz prijetnju oružjem otuđili veću količinu novaca.  Uspjeli su pobjeći i nisu pronađeni. S obzirom na veliku nezaposlenost, glad i bijegu, ovakvih crnih slučajeva možemo očekivati još, iako za ovakve pljačke ne moramo okrivljavati krizu, jer oružanih pljačka bilo je i u 'dobra' vremena.

No, jedno je sigurno, da više nismo sigurno ni ukoliko dođemo kupiti kruh i mlijeko u dućan u centru naseljenog i frekventnog mjesta.