RASPISAN NATJEČAJ: MORH prima u službu 300 vojnika/mornara i 15 doktora medicine

Autor zagorje.com

Kandidati odnosno kandidatkinje primit će se u djelatnu vojnu službu

foto: MORH

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara te 15 doktora medicine, kandidata za časnike zdravstvene službe.

Kako je objavljeno na internetskoj stranici MORH-a 300 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara prima se u vojničku službu u trajanju od dvije godine s početkom službe 8. svibnja 2018. Na javni natječaj mogu se javiti osobe oba spola, a probni rad traje šest mjeseci. Kandidati odnosno kandidatkinje bit će raspoređeni po rodovima i službama te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske. Osim osnovnih uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske, kandidati odnosno kandidatkinje moraju imati najmanje srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2018. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Za kandidate za časnike, doktore/doktorice medicine, u djelatnu vojnu službu primaju se kandidati koji imaju završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij – zvanje doktor medicine. Osposobljavanje doktora medicine - kandidata za časnike traje dva mjeseca i započinje u svibnju 2018. godine.

Kandidati se nakon završetka časničke izobrazbe primaju u djelatnu vojnu službu, dodjeljuje im se časnički čin natporučnik i raspoređuju se na časničku dužnost u Oružanim snagama RH. Kako napominje MORH, za prijem doktora medicine u djelatnu vojnu službu nema dobnog ograničenja, a na natječaj se mogu javiti osobe oba spola. Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu.

Više informacija o samim natječajima pogledajte OVDJE.